چگونه یک استراتژی شغلی ایده آل ایجاد کنیم؟

توسعه استراتژی شغلی - مدیران آینده

 

توسعه یک استراتژی شغلی

 

افرادی در این دنیا موفق می باشند، که به دنبال یافتن شرایطی هستند که منجر به موفقیت آنها می شود و اگر آن را پیدا نکردند، آن را خلق می کنند.

 

جرج برنارد شاو، نمایشنامه نویس ایرلندی

 

با البرز آشنا شوید. او یک متخصص با استعداد است که چندین سال در سازمان خود سابقه دارد. اگرچه البرز در کارش خوب است، اما هرگز به این موضوع فکر نکرده است که می‌خواهد در آینده کاری اش به چه چیزی برسد

و از آنجایی که برای تعریف رویاهای خود یا ارائه استراتژی شغلی برای تحقق آنها وقت نمی گذارد، اغلب فرصت های کلیدی را از دست می دهد. و اگر از فرصت هایی که در طی سالهای گذشته برایش پیش آمده بود استفاده می کرد، تا به امروز چندین بار ارتقا پیدا می کرد.

البرز هنوز در همان نقشی است که در ابتدا برای آن استخدام شده بود. او در ظاهر نسبتاً خوشحال است، اما می‌داند که در اعماق وجودش می‌تواند به دستاوردهای بیشتری برسد.

 

آیا این شغلی است که دوست دارید داشته باشید؟

به احتمال زیاد، شما می خواهید در نقشی سرگرم کننده، چالش برانگیز و رضایت بخش در سازمان خود کار کنید. و از سوی دیگر علاقمندید که این شغل شما را برای دستیابی به توانایی های کامل خود سوق دهد. خبر خوب این است که ممکن است در نقش فعلی فرصت های زیادی برای شما وجود داشته باشد. تنها کاری که باید انجام دهید این است که آنها را شناسایی کنید و یک استراتژی شغلی مدون برای رسیدن به جایی که مد نظرتان است، ایجاد کنید.

در این مقاله، ما یک رویکرد کلی نگر را بیان می کنیم که می توانید از آن برای فکر کردن در مورد چگونگی دستیابی به توانایی های کامل خود در کارتان از آن استفاده کنید.

 

کنترل مسیر شغلی خود را به دست بگیرید

برخی از مردم فکر می کنند که پیشرفت شغلی آنها از دستشان خارج است. به هر حال، شما نمی توانید بدون کمک افراد دیگر در سازمانتان، شغل، ترفیع یا پروژه ای را که به دنبالش هستید بدست آورید.

با این حال بایستی قبول کنیم که، تمامی پیشرفت ها و دستاورد های شما در زندگی، در واقعیت به یک نفر بستگی دارد: شما.
دستیابی به مشاغل عالی یک شبه اتفاق نمی افتد. اگر شغلی می خواهید که شما را هیجان زده و به چالش بکشد، پس باید برای آن برنامه ریزی و تلاش کنید.

 

این مراحل به شما در ایجاد یک استراتژی شغلی کمک می کنند:

 

مرحله 1: نقاط قوت، ضعف، انگیزه ها و ارزش های خود را مرور کنید

توسعه یک استراتژی شغلی مانند ساختن یک ساختمان است. شما باید با یک پایه محکم شروع کنید و ذره ذره به سمت بالا حرکت کنید.
قبل از انجام هر کار دیگری، باید نقاط قوت و ضعف خود را تجزیه و تحلیل کنید، همچنین ارزش های خود و آنچه را که به شما انگیزه می دهد را شناسایی کنید.

بنابراین، با بررسی نقاط قوت و ضعف خود شروع کنید. در نقشی که اکنون در آن هستید در چه چیزی برتری دارید؟ و چه مهارت هایی به شما این امکان را داده که در نقش های قبلی بدرخشید؟ برعکس، ضعیف‌ترین مهارت‌ها یا وظایفی که برایتان سخت‌تر است کدامند؟

به یاد داشته باشید، نقاط قوت و ضعف همیشه آشکار نیستند. برای مثال، ممکن است در ایجاد هماهنگی میان یک گروه، عالی باشید. شما ممکن است در جذب دیگران به سمت خود بسیار خوب باشید. یا، ممکن است استعداد الهام بخشیدن به افراد برای همراهی با یک ایده جدید را داشته باشید. اینها همه نقاط قوت هستند!

انجام یک تجزیه و تحلیل SWOT شخصی در مرحله اول می تواند کارا باشد.

در مرحله بعد، تجزیه و تحلیل کنید که چه چیزی به شما در حرفه خود انگیزه می دهد:

  • در حال حاضر چه وظایف، پروژه ها یا نقش هایی شما را هیجان زده می کند؟
  • در آینده برای چه نوع نقشی انگیزه خواهید داشت؟
  • کدام ویژگی های شغلی خودتان، همکاران و یا سازمانتان شما را به خودش مجذوب کرده است؟
  • از کدام مسئولیت ها که تاکنون برعهده نداشته اید، لذت می برید؟

در اینجا، استفاده از ابزارهایی مانند لنگرهای شغلی شاین، بُعدهای شخصیتی هالند، و فرآیند MPS می‌تواند به شما کمک کند تا بفهمید چه کاری برای شما مناسب‌تر است.

این زمان خوبی برای تجزیه و تحلیل چیزهایی است که شما را در زندگی خوشحال می کند. ابزارهایی مانند مدل PERMA و مدل شادی بن شاهار در اینجا مفید خواهند بود.

در آخر، ارزش های خود را شناسایی کنید. این کار بسیار مهم است زیرا می توانید از آنها به عنوان نقشه ای برای هدایت تصمیماتتان استفاده کنید. استراتژی شغلی شما باید به همان اندازه که توسط رویاهای شما هدایت می شود، بر اساس ارزش های شما نیز باشد. روی شناسایی پنج ارزش اصلی خود تمرکز کنید.

 

مرحله 2: مزیت رقابتی خود را بشناسید

هنگامی که ایده خوبی از نقاط قوت و انگیزه های خود دارید، باید مزیت رقابتی خود را شناسایی کنید. این چیزی است که می تواند به طور منحصر به فردی شما را در مقایسه با افراد اطراف خود به خوبی متمایز نشان دهد. قدرت اقدام کارهای منحصر به فرد، مجموعه مهارت خاص یا قابلیت انجام فعالیتی با کیفیت بسیار بالا به ارزش سازمان شما می افزاید.

دانستن مزیت رقابتی خود بسیار مهم است زیرا استفاده از این ویژگی یا مهارت به شما کمک می کند تا در حرفه خود موفق شوید. به یاد داشته باشید، مزیت رقابتی شما همیشه انجام بهترین کار نیست بلکه انجام کاری است که شما در آن بهتر از هر کس دیگری هستید و جایگاهی را در سازمان می تواند برای شما ایجاد می کند.

اگر در تلاش برای کشف مزیت رقابتی خود هستید، به چند بررسی عملکرد اخیری که داشته اید فکر کنید. آیا مدیرتان شما را به خاطر مهارت‌ها، ویژگی‌ها یا موفقیت‌های خاص به طور مداوم تحسین کرده است؟ اگر چنین است، آن فعالیت ممکن است سرنخ هایی در مورد مزیت رقابتی شما ارائه دهد.

همچنین می توانید به نقاط قوتی که در مرحله 1 شناسایی کرده اید نگاهی بیاندازید و نظر همکاران، مشتریان یا حتی دوستان خود را در آن زمینه جویا شوید.

 

مرحله 3: درباره فرصت ها تحقیق کنید و از آنها نهایت استفاده را ببرید

چه قادر باشید متوجه شوید یا نه، فرصت های زیادی برای رشد و پیشرفت در سازمان و صنعت فعلی شما وجود دارد. اما این به شما بستگی دارد که این فرصت ها را شناسایی کرده و از آنها نهایت استفاده را ببرید.

با تجزیه و تحلیل PEST شخصی شروع کنید. این به شما کمک می کند تا روندهای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی-فرهنگی و تکنولوژیکی را که ممکن است در حین حرکت رو به جلو روی شغل شما تأثیر بگذارد، تجزیه و تحلیل کنید. با استفاده از این مدل می‌توانید زمینه‌های احتمالی رشد و فرصت‌ها و همچنین نقاطی را که باید از آن اجتناب کنید، شناسایی کنید.

همچنین می توانید تجزیه و تحلیل شخصی SWOT را که در مرحله 1 انجام دادید مجدداً بررسی کنید و ببینید چه فرصت هایی ممکن است در دسترس شما باشد که از نقاط قوت شما ناشی می شود؟

اطمینان حاصل کنید که از آنچه سازمانتان می تواند به شما ارائه دهد آگاه باشید و مطمئن باشید که از هر دوره آموزشی یا توسعه ای استفاده خواهید کرد. به عنوان مثال، آیا شرکت شما بازپرداخت شهریه برای حضور در دوره های آموزشی مرتبط را پرداخت می کند؟ آیا نمایشگاه‌ها یا کنفرانس‌هایی در آینده وجود دارد که از شرکت در آن سود ببرید؟

افراد اطراف شما نیز می توانند به شما در شناسایی فرصت ها کمک کنند. به عنوان مثال، یک مربی یا کوچ سازمانی باتجربه می‌تواند به شما در حرفه‌تان کمک بزرگی کند، به‌ویژه اگر این شخص، فردی است که به او اعتماد دارید و به او احترام می‌گذارید.

 

دسترسی کامل به این محتوا برای اعضای حرفه ای و ویژه وبسایت مدیران آینده امکان پذیر می باشد.

اعضای حرفه ای و ویژه می توانند به محتوای اختصاصی تولید شده در وبسایت مدیران آینده دسترسی داشته باشند. 

برای آشنایی با خدمات مشترکین وب سایت مدیران آینده می توانید به اینجا کلیک کنید.

 

نکات کلیدی

توسعه یک استراتژی شغلی موثر گامی حیاتی در تحقق توانمندی های حرفه ای شما و به دست آوردن شغل رویایی شماست.
می توانید فرآیند را به مراحل زیر تقسیم کنید:

  1. نقاط قوت، ضعف، محرک ها و ارزش ها را مرور کنید.
  2. مزیت رقابتی خود را بشناسید.
  3. درباره احتمالات تحقیق کنید و از فرصت ها نهایت استفاده را ببرید.
  4. مهارتهایتان را توسعه دهید.
  5. شبکه سازی کنید.
  6. گزینه های فعلی را تجزیه و تحلیل کنید.
  7. جمع بندی کنید.
  8. به جلو حرکت کنید.

از اینها استفاده کنید و شاهد پیشرفت شغلی خود باشید!

 

پیشنهاد برای مطالعه

دیدگاه‌ خود را بنویسید

ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد
پیمایش به بالا