مدل کسب و کار عمده فروشی چیست؟
اگر به زنجیره تامین معمولی که در بالا ذکر شد نگاهی بیندازید، مدل کسب و کار عمده فروشی شامل واسطه هایی است که محصولات را از تولیدکنندگان به مشاغل می فروشند – آنها به ندرت محصولات را به مصرف کننده نهایی می فروشند.
بنابراین، عمده فروشان مقادیر بسیار زیادی از کالا را به خرده فروشان با قیمت کمتر می فروشند. هر چه خرده فروش مقادیر بیشتری بخرد، هزینه کمتری را برای هر واحد کالا پرداخت می کند.
عمدهفروشان که بهعنوان واسطههای تولیدکننده-مصرفکننده فعالیت میکنند، مسئولیت حمل، جداسازی، ذخیرهسازی و فروش کالاهایی را بر عهده دارند که بعداً به مشتریان ارائه میشوند.
آنها بطور ویژه برای خرده فروشان کوچک مهم هستند. زیرا در حالی که شرکتهای خردهفروشی بزرگ که مراکز انبارداری خود را دارند مستقیماً از تولیدکنندگان خرید میکنند، خردهفروشان کوچکتر با منابع و فضای محدود به عمدهفروشان واسطه متکی خواهند بود. در عین حال، مدل کسب و کار عمده فروشی نیز برای تولیدکنندگان ضروری است، زیرا آنها بازار تولیدکنندگان را در پتانسیل خرید جغرافیایی و خرید مصرف کننده گسترش می دهند.
مزیت فروش محصولات به عمده فروشان این است که به طور کلی ثبات بیشتری را فراهم می کند، زیرا مسئولیت فروش به مصرف کنندگان، بر عهده خرده فروش است. همچنین، هزینه ها کمتر است، زیرا عمده فروشان محصولات را به صورت عمده ارسال می کنند (که هزینه های حمل و نقل را کاهش می دهد) و نیازی به سرمایه گذاری زیادی در بازاریابی ندارند.
از سوی دیگر، بیشترین نگرانی (و سرمایه گذاری زمانی) در مدل کسب و کار عمده فروشی برای مدیریت زنجیره تامین و تدارکات متمرکز خواهد بود. نگرانی دیگری که در این زمینه وجود داردمدیریت جریان نقدینگی در هنگامی که معمولاً تولید کننده پیش پرداخت دریافت نمی کنند زیاد است.
المان های مدل کسب و کار عمده فروشی
- گارانتی محصولات در تعداد زیاد و تنوع زیاد؛
- اطمینان از دسترسی خوب جغرافیایی؛
- حفظ استاندارد در کالاهای فروش مجدد، از اندازه تا کیفیت محصول؛
- ارتباط سریع و در دسترس بین تولیدکننده و خرده فروش؛
- ارائه حمل و نقل مناسب و سازمان یافته، با زمان و هزینه های جذاب برای خرده فروشان.
تفاوت بین مدل کسب و کار عمده فروشی و مدل کسب و کار خرده فروشی
وقتی مدل کسب و کار عمده فروشی را با مدل کسب و کار خرده فروشی مقایسه می کنیم، که ما – به عنوان مصرف کنندگان – معمولاً بیشتر با آن آشنا هستیم.
خرده فروشی | عمده فروشی |
---|---|
ارتباط کسب و کار با مشتری (B2C) | ارتباط کسب و کار با کسب و کار (B2B) |
تعداد فروش کم | تعداد فروش بسیار بالا |
تامین کالا و خرید از عمده فروشی و توزیع کننده | تامین کالا و خرید از کارخانه |
رقابت بالا | رقابت پایین |
نگرانی در مدریت بازاریابی و مدیریت بی ثباتی بازار | نگرانی در مدیریت زنجیره تامین و گردش مالی |
بوم مدل کسب و کار عمده فروشی

چگونه مدل کسب و کار عمده فروشی به درآمد می رسد؟
همانطور که در بالا ذکر شد، مدل کسب و کار عمده فروشی مبتنی بر خرید عمده با تخفیف قابل توجه از سوی تولیدکننده/تولیدکننده است. به این ترتیب، عمدهفروش میتواند محصولات را با حاشیه سود خوب به خردهفروشان بفروشد و از این طریق سود کسب کند.
مزایای مدل کسب و کار عمده فروشی
صرفه جویی در پول
مشارکت با تامین کنندگان
درک بازاریابی
دانش تخصصی
گسترش آسان
انواع عمده فروشان

1. تاجران عمده فروش
آنها افراد یا مشاغلی هستند که مستقیماً با تأمین کنندگان معامله می کنند، موجودی را ذخیره می کنند، قیمت گذاری و استراتژی ها را تعیین می کنند و به خرده فروشان (فروشگاه های آنلاین یا مغازه ها) می فروشند.
بنابراین، آنها هر فرآیندی را خودشان انجام می دهند، کالاها را به صورت فیزیکی در مقادیر زیاد جابجا می کنند و کالاهای کوچکتر را می فروشند. اینها عمده فروشان اصلی هستند و معمولاً در انواع خاصی از محصولات، مشتریان و مناطق جغرافیایی تخصص دارند. معمولاً به آنها عمده فروش، توزیع کننده، تامین کننده، مونتاژکننده، واردکننده/صادرکننده، کارآفرین و غیره گفته می شود.
2. نمایندگان، کارگزاران، و فروشندگان بر اساس کمیسیون
این نوع عمده فروش به عنوان یک واسطه برای تامین کنندگان عمل می کند. آنها به نمایندگی از تولیدکنندگان کار خواهند کرد و بین تولیدکنندگانی که خودشان نیروی فروش ندارند و همچنین خرده فروشان ارتباط برقرار خواهند کرد. این عمده فروشان موجودی ندارند و مالک محصولاتی که می فروشند نیستند. آنها فقط بین طرفین درگیر در معامله مذاکره می کنند. بنابراین، معمولاً عددی را به صورت کمیسیون فروش دریافت می کنند.
3. تولیدکنندگان
این مدل زمانی است که تولید کنندگان شعبه ها و دفاتری جدا از کارخانه های تولیدی دارند. آنها با فروش و توزیع مستقیم کالاها به خرده فروشان و گاهی اوقات، مشتریان نهایی مسئولیت عمده فروشان را نیز برعهده دارند. کارخانه ها معمولاً وقتی متوجه می شوند که عمده فروشان فعلی تعداد زیادی از یک کالای خاص را به طور منظم درخواست می کنند، نیروی فروش خود را استخدام می کنند تا آن کالا را بصورت مستقیم و بی واسطه بفروشند. این راهی برای بهبود حاشیه های تولید کننده است. این نوع عمدهفروشی معمولاً تنها توسط شرکتهای بزرگی استفاده میشود که از عهده مخارج و ریسکهای موجود برآیند.
مدل کسب و کار عمده فروشی موفق
همانطور که ممکن است متوجه شده باشید، موفقیت هر عمدهفروشی به ظرفیت آن برای ایجاد شراکتهای نزدیک و قوی، هم با تامینکنندگان و هم با خردهفروشان، بستگی دارد تا کسب و کار پایداری بلندمدت داشته باشد. برای دستیابی به آن، امروزه، بازار چیزی فراتر از ارائه قیمتها و زمانبندی مناسب میخواهد. داشتن خدمات مشتری، فرآیندهای زنجیره تامین کارآمد و استراتژیهای به روز بسیار مهم است.