مدل کسب و کاری عمده فروشی

مدل کسب و کاری عمده فروشی - مدیران آینده
 
مدل کسب و کار عمده فروشی یکی از سنتی ترین مدل های کسب و کار B2B یا اصطلاحا (business to business) است. در یک زنجیره تامین محصول معمولی، کالاها از تامین‌کنندگان مواد خام به تولیدکنندگان، سپس به توزیع‌کنندگان و/یا عمده‌فروشان، پس از آن به خرده‌فروشان و در نهایت به مشتریان نهایی می‌رسند. هر یک از این گروه ها مخفف نوعی مدل کسب و کار هستند.
 
 

مدل کسب و کاری عمده فروشی - مدیران آینده

 

مدل کسب و کار عمده فروشی چیست؟

اگر به زنجیره تامین معمولی که در بالا ذکر شد نگاهی بیندازید، مدل کسب و کار عمده فروشی شامل واسطه هایی است که محصولات را از تولیدکنندگان به مشاغل می فروشند – آنها به ندرت محصولات را به مصرف کننده نهایی می فروشند.

بنابراین، عمده فروشان مقادیر بسیار زیادی از کالا را به خرده فروشان با قیمت کمتر می فروشند. هر چه خرده فروش مقادیر بیشتری بخرد، هزینه کمتری را برای هر واحد کالا پرداخت می کند.

عمده‌فروشان که به‌عنوان واسطه‌های تولیدکننده-مصرف‌کننده فعالیت می‌کنند، مسئولیت حمل، جداسازی، ذخیره‌سازی و فروش کالاهایی را بر عهده دارند که بعداً به مشتریان ارائه می‌شوند.

 

مدل کسب و کاری عمده فروشی - مدیران آینده

 

آنها بطور ویژه برای خرده فروشان کوچک مهم هستند. زیرا در حالی که شرکت‌های خرده‌فروشی بزرگ که مراکز انبارداری خود را دارند مستقیماً از تولیدکنندگان خرید می‌کنند، خرده‌فروشان کوچک‌تر با منابع و فضای محدود به عمده‌فروشان واسطه متکی خواهند بود. در عین حال، مدل کسب و کار عمده فروشی نیز برای تولیدکنندگان ضروری است، زیرا آنها بازار تولیدکنندگان را در پتانسیل خرید جغرافیایی و خرید مصرف کننده گسترش می دهند.

مزیت فروش محصولات به عمده فروشان این است که به طور کلی ثبات بیشتری را فراهم می کند، زیرا مسئولیت فروش به مصرف کنندگان، بر عهده خرده فروش است. همچنین، هزینه ها کمتر است، زیرا عمده فروشان محصولات را به صورت عمده ارسال می کنند (که هزینه های حمل و نقل را کاهش می دهد) و نیازی به سرمایه گذاری زیادی در بازاریابی ندارند.

از سوی دیگر، بیشترین نگرانی (و سرمایه گذاری زمانی) در مدل کسب و کار عمده فروشی برای مدیریت زنجیره تامین و تدارکات متمرکز خواهد بود. نگرانی دیگری که در این زمینه وجود داردمدیریت جریان نقدینگی در هنگامی که معمولاً تولید کننده پیش پرداخت دریافت نمی کنند زیاد است.

 

المان های مدل کسب و کار عمده فروشی

  • گارانتی محصولات در تعداد زیاد و تنوع زیاد؛
  • اطمینان از دسترسی خوب جغرافیایی؛
  • حفظ استاندارد در کالاهای فروش مجدد، از اندازه تا کیفیت محصول؛
  • ارتباط سریع و در دسترس بین تولیدکننده و خرده فروش؛
  • ارائه حمل و نقل مناسب و سازمان یافته، با زمان و هزینه های جذاب برای خرده فروشان.

 

تفاوت بین مدل کسب و کار عمده فروشی و مدل کسب و کار خرده فروشی

وقتی مدل کسب و کار عمده فروشی را با مدل کسب و کار خرده فروشی مقایسه می کنیم، که ما – به عنوان مصرف کنندگان – معمولاً بیشتر با آن آشنا هستیم.

خرده فروشی عمده فروشی
ارتباط کسب و کار با مشتری (B2C) ارتباط کسب و کار با کسب و کار (B2B)
تعداد فروش کم تعداد فروش بسیار بالا
تامین کالا و خرید از عمده فروشی و توزیع کننده تامین کالا و خرید از کارخانه
رقابت بالا رقابت پایین
نگرانی در مدریت بازاریابی و مدیریت بی ثباتی بازار نگرانی در مدیریت زنجیره تامین و گردش مالی

 

بوم مدل کسب و کار عمده فروشی

مدل کسب و کاری عمده فروشی - مدیران آینده

 

چگونه مدل کسب و کار عمده فروشی به درآمد می رسد؟

همانطور که در بالا ذکر شد، مدل کسب و کار عمده فروشی مبتنی بر خرید عمده با تخفیف قابل توجه از سوی تولیدکننده/تولیدکننده است. به این ترتیب، عمده‌فروش می‌تواند محصولات را با حاشیه سود خوب به خرده‌فروشان بفروشد و از این طریق سود کسب کند.

 
 

مدل کسب و کاری عمده فروشی - مدیران آینده

مزایای مدل کسب و کار عمده فروشی

 

صرفه جویی در پول

یک عمده‌فروش با چندین تامین‌کننده معامله می‌کند و بنابراین، می‌تواند قیمت‌ها را مقایسه کند و به ارزان‌ترین آنها برسد، بنابراین می‌تواند کالاها را با حاشیه بالاتری بفروشد. همچنین، از آنجایی که آنها مقادیر زیادی از تولیدکنندگان خریداری می کنند، ممکن است تخفیف های خوبی دریافت کنند.
 

مشارکت با تامین کنندگان

وقتی یک عمده‌فروش با تامین‌کنندگان خود رابطه قوی و قابل اعتمادی برقرار می‌کند، محصولات را به موقع، با قیمت منصفانه و کیفیت خوب تحویل می‌دهد.
 

درک بازاریابی

از آنجایی که عمده‌فروش هم با تولیدکنندگان و هم با خرده‌فروشان (و در برخی موارد حتی مشتریان) سر و کار دارد، درک بهتر و سریع‌تری از تقاضاها و روندهای بازار خواهد داشت و این امکان را برایش فراهم می‌کند که محصولات جدید را در بازار عرضه کند و به فروش برساند.
 

دانش تخصصی

عمده‌فروش از زیر و بم این صنعت آگاه است، می‌داند به چه تامین‌کنندگانی باید تکیه کند، زمان‌بندی و سازمان‌دهی زنجیره تامین را به خوبی می شناسد. بنابراین توسط مشتریان خود به عنوان یک متخصص شناخته می شود.
 

گسترش آسان

دانش عمده‌فروش از بازار و صنعت به او اجازه می‌دهد تا ارتباطات و فرصت‌هایی را که دیگران از دست می‌دهند، درک کند. این امر می تواند بیش فروشی (Upselling) و فروش مکمل (Cross-Selling) را برای آن آسان‌تر کند. زیرا قبلاً با تأمین‌کنندگان و خریداران خود شراکت ایجاد کرده است.
 

 

انواع عمده فروشان

مدل کسب و کاری عمده فروشی - مدیران آینده

 

1. تاجران عمده فروش

آنها افراد یا مشاغلی هستند که مستقیماً با تأمین کنندگان معامله می کنند، موجودی را ذخیره می کنند، قیمت گذاری و استراتژی ها را تعیین می کنند و به خرده فروشان (فروشگاه های آنلاین یا مغازه ها) می فروشند.

بنابراین، آنها هر فرآیندی را خودشان انجام می دهند، کالاها را به صورت فیزیکی در مقادیر زیاد جابجا می کنند و کالاهای کوچکتر را می فروشند. اینها عمده فروشان اصلی هستند و معمولاً در انواع خاصی از محصولات، مشتریان و مناطق جغرافیایی تخصص دارند. معمولاً به آنها عمده فروش، توزیع کننده، تامین کننده، مونتاژکننده، واردکننده/صادرکننده، کارآفرین و غیره گفته می شود.

 

2. نمایندگان، کارگزاران، و فروشندگان بر اساس کمیسیون

این نوع عمده فروش به عنوان یک واسطه برای تامین کنندگان عمل می کند. آنها به نمایندگی از تولیدکنندگان کار خواهند کرد و بین تولیدکنندگانی که خودشان نیروی فروش ندارند و همچنین خرده فروشان ارتباط برقرار خواهند کرد. این عمده فروشان موجودی ندارند و مالک محصولاتی که می فروشند نیستند. آنها فقط بین طرفین درگیر در معامله مذاکره می کنند. بنابراین، معمولاً عددی را به صورت کمیسیون فروش دریافت می کنند.

 

3. تولیدکنندگان

این مدل زمانی است که تولید کنندگان شعبه ها و دفاتری جدا از کارخانه های تولیدی دارند. آنها با فروش و توزیع مستقیم کالاها به خرده فروشان و گاهی اوقات، مشتریان نهایی مسئولیت عمده فروشان را نیز برعهده دارند. کارخانه ها معمولاً وقتی متوجه می شوند که عمده فروشان فعلی تعداد زیادی از یک کالای خاص را به طور منظم درخواست می کنند، نیروی فروش خود را استخدام می کنند تا آن کالا را بصورت مستقیم و بی واسطه بفروشند. این راهی برای بهبود حاشیه های تولید کننده است. این نوع عمده‌فروشی معمولاً تنها توسط شرکت‌های بزرگی استفاده می‌شود که از عهده مخارج و ریسک‌های موجود برآیند.

 

مدل کسب و کار عمده فروشی موفق

همانطور که ممکن است متوجه شده باشید، موفقیت هر عمده‌فروشی به ظرفیت آن برای ایجاد شراکت‌های نزدیک و قوی، هم با تامین‌کنندگان و هم با خرده‌فروشان، بستگی دارد تا کسب‌ و کار پایداری بلندمدت داشته باشد. برای دستیابی به آن، امروزه، بازار چیزی فراتر از ارائه قیمت‌ها و زمان‌بندی مناسب می‌خواهد. داشتن خدمات مشتری، فرآیندهای زنجیره تامین کارآمد و استراتژی‌های به‌ روز بسیار مهم است.

پیشنهاد برای مطالعه
نمایش نظرات
ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد
به بالا بروید