استفاده از ابزارهای دیجیتال برای ایجاد فرهنگ یادگیری
یادگیری یک عامل کلیدی در موفقیت هر سازمان است. در زمانهایی که به سرعت در حال تغییر و رقابت شدید در بازار هستند، بایستی به این نکته توجه داشته باشید که برای موفقیت باید دانش و مهارتهای بهروز داشته باشید.
توجه داشید که سازمان ها به استراتژی هایی برای حمایت از یادگیری موثر نیاز دارند تا برای هر چالش جدید آماده باشند.
اگر به دنبال بهبود مهارتهای یادگیری خود باشید، و یا به دنبال راههای بهتری برای ارائه یادگیری به دیگران هستید، گام اول و مهمترین آن، انتخاب ابزار مناسب است. گزینههای زیادی برای انتخاب وجود دارد که شامل استفاده از ابزارهای ارائه آموزش الکترونیکی، دوره های آنلاین، ماک ها و حتی استفاده از تکنولوژی واقعیت مجازی (Virtual Reality) است!
سرمایه گذاری در یادگیری
تکنولوژی دنیای کار را متحول کرده است. جای تعجب نیست که بسیاری از سازمان ها نیز در تلاش برای حفظ بازار خود و باقی ماند در رقابت به فناوری روی آورده اند.
ابزارهای دیجیتال می توانند یادگیری را به صورت انعطاف پذیر، از راه دور و در مقیاس بزرگ ارائه دهند. آنها می توانند تجارب یادگیری غنی و به روز را ارائه دهند که متناسب با نیازهای افراد مختلف و همسو با برنامه های استراتژیک یک سازمان باشد. از سال 2010، استفاده از این روشها بیش از دو برابر شده است.
با این حال، این استراتژی ها همیشه آنطور که باید کار نمی کنند. OECD ،ILO، بانک جهانی و سایر موسسات بر نیاز فوری کارفرمایان برای ارتقای مهارت نیروی کار فعلی خود، در صورت تمایل به بقا در بازارهای جدید و همراه شدن با موج تغییرات، تاکید کرده اند. و اخیراً یک نظرسنجی جهانی که توسط شرکت مشاوره مدیریت مکنزی انجام شده است نشان می دهد که 87 درصد از مدیران یا در حال حاضر با شکاف های مهارتی مواجه هستند یا انتظار دارند در چند سال آینده شاهد آن باشند.
بنابراین فناوری های یادگیری به تنهایی برای همگام شدن با تغییرات کافی نیستند. این ابزارها علاوه بر اینکه با دقت انتخاب و استفاده می شوند، باید در فرهنگ وسیع تری از یادگیری ادغام شوند.
یادگیری مجازی چیست؟
«یادگیری مجازی» به جای تکیه بر رویکرد حضوری، معلم و شاگرد، از فناوری برای بهبود فرآیند یادگیری استفاده می کند.
در ابتدایی ترین سطح خود، ممکن است افرادی را شامل شود که از راه دور در یک کلاس درس شرکت می کنند که اغلب به این مدل یادگیری، آموزش از راه دور گفته می شود. این روش می تواند مفید باشد درصورتی که بخواهید همه فراگیران شما پیام یکسانی را به طور همزمان بشنوند و بتوانند با معلم و یکدیگر تعامل داشته باشند.
اما فناوری همچنین به افراد اجازه میدهد تا آنچه را که میآموزند، نحوه یادگیری، و زمانی که میخواهند صرف یادگیری کنند، انتخاب کنند. این مدل یادگیری شخصی سازی شده به یادگیرندگان این امکان را میدهد تا مسیر پیشرفت خود انتخاب کنند.
فناوری همچنین می تواند عناصر مختلفی مانند صدا و تصویر را به فرآیند یادگیری اضافه کند. از طریق ابزارهای ارتباطی، تمرینهای تعاملی یا حتی فناوریهای فراگیر مانند واقعیت مجازی، میتوان تعامل یادگیری را – با سایر یادگیرندگان، کارشناسان و مطالب ارائه شده، بهبود بخشد.
یادگیری مجازی میتواند فرصتهای یادگیری دقیقی را برای افراد فراهم کند که مؤثر و لذتبخش هستند. این روش به یادگیرندگان کمک کند و از سازمان های آنها برای دستیابی به اهداف کلی یادگیری و توسعه سازمانی در سطح کلان حمایت کند.
نکته
بسیاری از سازمان ها از سیستم مدیریت یادگیری (LMS) برای ارائه آموزش مجازی استفاده می کنند. سیستم مدیریت یادگیری یک نرم افزار کاربردی است که می تواند طیف وسیعی از محتوای انتخاب شده توسط سازمان را ارائه دهد. اغلب به کاربران اجازه می دهد تا با هم یا به صورت جداگانه یاد بگیرند، به آنها کمک می کند تا شکاف های یادگیری را تشخیص دهند و پر کنند، و به مدیران آنها اجازه می دهد در مورد یادگیری فراگیران پیشنهاداتی ارائه دهند.
آموزش مجازی (Virtual Training) در مقابل یادگیری مجازی (Virtual learning)
برخی از یادگیری ها مستلزم کسب مهارت های عملی خاص یا تسلط بر فرآیندها و رویه ها است. این موارد، اغلب به عنوان آموزش مجازی طبقه بندی می شود، زیرا یک فرآیند آموزشی روشن و یک نقطه پایان روشن وجود دارد.
اما همه یادگیری ها آموزش نیست. بسیاری از مهم ترین مهارت های حرفه ای با مجموعه ای ساده از دستورالعمل ها همراه نیستند و هیچ نقطه پایانی مشخصی ندارند. در عوض، آنها باید به طور مداوم توسعه داده شده و غنی سازی شوند تا ما را قادر به پیشرفت در کار کنند.
مهارت هایی مانند این را می توان با استفاده از طیف وسیعی از منابع آموزش الکترونیکی به دست آورد و تقویت کرد.
آموزش الکترونیکی (E-Learning) چیست؟
اصطلاح “آموزش الکترونیکی” به یادگیری از طریق منابع دیجیتالی اشاره دارد که به صورت آنلاین ارائه می شوند.
برخی از آموزش های الکترونیکی همزمان (Synchronous e-learning) هستند، به این معنی که چندین یادگیرنده به طور همزمان در آن شرکت می کنند. آنها اغلب می توانند با یکدیگر و با فردی که جلسه را رهبری می کند تعامل داشته باشند.
از سوی دیگر، در مدل یادگیری الکترونیکی (Asynchronous e-learning) غیر همزمان توسط هر یک از فراگیران هر زمان که بخواهند انجام می شود. این روش می تواند انتخاب بیشتری را برای افراد در مورد یادگیری خود فراهم کند. برخی از سیستم ها حتی به طور خودکار با نیازهای یادگیرندگان مختلف سازگار می شوند.
برخی از محصولات آموزش الکترونیکی به عنوان پلتفرم محتوا عمل می کنند و مطالب را از منابع خارجی جمع آوری می کنند. اینها می توانند طیف بسیار گسترده ای از مواد را ارائه دهند، اما کاربران ممکن است برای قضاوت در مورد کیفیت و مفید بودن آنها به راهنمایی بیشتری نیاز داشته باشند.
وب سایت مدیران آینده از این روش یادگیری برای ارائه محتوای ارزشمند و کاربردی به مخاطبان خود استفاده می کند.
زمانی که میخواهید یک برنامه تحصیلی طولانیمدت را شروع کنید، دورههای مجازی ماژولهای یادگیری ابتدایی را به صورت آنلاین ارائه میکنند.
در مواقع دیگر، داشتن مجموعه بزرگی از مطالب تخصصی ارائه شده برای یک موضوع مفید است – به طوری که بتوانید هر زمان که دوست دارید در آن غوطه ور شوید و تا زمانی که می خواهید دانش عمیق تری نسبت به آن موضوع کسب نمایید. برای مثال موسسه MOOC – دورههای آنلاین – به شما امکان میدهد موضوعی را که انتخاب میکنید (اغلب تخصصی) از طریق محتوای متنی، درسهای ویدیویی، آزمونهای تعاملی و سایر قالبهای آموزشی فرا بگیرید.
انتخاب ابزارهای آموزش مجازی مناسب
با وجود گزینه های بسیار زیاد برای یادگیری مجازی، مهم است که مزایا و معایب هر یک را به دقت بررسی کنید.
یکی از مزیت های بزرگ یادگیری مجازی مقرون به صرفه بودن آن است. نیاز به خروج از منزل، محل کار، مسافرت و اقامت را کاهش می دهد، هزینه های چاپ را کاهش می دهد و می تواند یادگیری را در مقیاس بسیار بزرگ ارائه دهد.
اما بزرگترین نکته در آموزش مجازی همیشه باید اثربخشی یک ابزار مجازی خاص باشد. مدلی که نوع یادگیری را ارائه می دهد که شما نیاز دارید؟ و آیا با نیازهای افرادی که از آن استفاده خواهند کرد مطابقت دارد؟
به این فکر کنید که چقدر باید انعطاف پذیری در یادگیری سازمان خود ایجاد کنید. آیا برای افراد شما مهم است که بتوانند در هر مکان و در هر زمان به یادگیری دسترسی داشته باشند، یا بهتر است برخی (یا همه) آن را با هم انجام دهید؟
و چقدر می خواهید اجازه انتخاب بدهید؟ گاهی ممکن است یک سازمان بخواهد افراد را به سمت مهارتها یا زمینههای موضوعی خاصی هدایت کند، در حالی که در مواقع دیگر به آنها اختیار یادگیری را میدهد.
نکته
بر اساس برخی تحقیقات مشخص شده است که تنها 19 درصد از سازمانها به طور فعال به دنبال درک نحوه یادگیری افرادشان هستند و اینکه واقعا آنها چه چیزی را برای شغل خود باید بیاموزند. و تنها 21 درصد از سازمان ها کارمندان خود را در طراحی یک رویکرد یادگیری مناسب درگیر می کنند.
دسترسی کامل به این محتوا برای اعضای حرفه ای و ویژه وبسایت مدیران آینده امکان پذیر می باشد.
اعضای حرفه ای و ویژه می توانند به محتوای اختصاصی تولید شده در وبسایت مدیران آینده دسترسی داشته باشند.
برای آشنایی با خدمات مشترکین وب سایت مدیران آینده می توانید به اینجا کلیک کنید.
نکات کلیدی
یادگیری مجازی از فناوری دیجیتال برای بهبود فرآیند یادگیری استفاده می کند. نمونههایی از ابزارهای یادگیری مجازی شامل دورههای آنلاین و پلتفرمهای محتوا هستند.
این ابزارها می توانند در زمان و هزینه سازمان شما صرفه جویی کنند و افراد بیشتری را به فراگیری مهارت خاصی که برای انجام کارهایشان نیاز دارند دسترسی داشته باشند. با این حال، فناوری های مورد استفاده باید با دقت انتخاب و اجرا شوند.
سازمانهایی که بیشترین ارزش را از یادگیری مجازی کسب و می کنند، استراتژیهای یادگیری روشنی دارند و برای حمایت از آن از فناوری انعطافپذیر استفاده میکنند. مهمتر از همه، آنها فرهنگ یادگیری را ایجاد می کنند و همه را تشویق می کنند تا عادات یادگیری موثر را اتخاذ کنند.