مدل کسب و کار Uber Eats

مدل کسب و کار Uber Eats - مدیران آینده

 

Uber Eats یک سرویس تحویل غذا است که متعلق به اوبر، غول صنعت حمل و نقل است. طبق سایت اوبر، Uber Eats «پلتفرم تحویل غذا است که دریافت یک غذای عالی از رستوران‌های محلی مورد علاقه‌تان را به آسانی درخواست سفر می‌کند». درست مانند شرکت مادر خود، مدل کسب و کار Uber Eats یک پلتفرم چند وجهی است.

 

مدل کسب و کار Uber Eats - مدیران آینده

 

هدف Uber Eats که عمدتاً از طریق برنامه آن برای iOS و اندروید قابل دسترسی است، اتصال کاربران خود با طیف وسیعی از رستوران‌های محلی، با نمایش منوی غذای آنها بر روی صفحه نمایش گوشی‌های هوشمند کاربران و تحویل غذای انتخابی به درب منزل آنها است.

 

مدل کسب و کار Uber Eats - مدیران آینده

 

کل سرویس از فناوری‌های موجود Uber ساخته شده و به دلیل نام تجاری و شبکه راننده اوبر به سرعت در بسیاری از شهرها به کار گرفته شده است. بیایید بررسی کنیم که چگونه همه چیز در مدل کسب و کار Uber Eats کار می کند و چگونه Uber Eats درآمد کسب می کند!

 

چه کسی مالک Uber Eats است؟

Uber Eats، همانطور که احتمال می رود، متعلق به شرکت Uber Technologies است و دارا خسروشاهی به عنوان مدیر عامل شرکت فعالیت دارد.

 

بیانیه ماموریت Uber Eats:

“تلاش برای اینکه خوب غذا خوردن را برای همه و در همه جا بدون زحمت کنیم”.

 

چگونه Uber Eats درآمد کسب می کند؟

مدل کسب و کار Uber Eats، یک پلتفرم چند وجهی، تجمیعی و مدل های کسب و کار بر اساس تقاضا را ترکیب می کند. همانطور که قبلاً گفته شد، شامل سه بخش می شود: مشتریان نهایی، تحویل دهندگان و رستوران ها. رستوران‌ها منوهای خود را در برنامه فهرست می‌کنند، مشتریان محلی منو را بررسی می‌کنند و سفارش می‌دهند، و پیک اوبر سفارش را از رستوران می‌گیرد و به مشتری تحویل می‌دهد. Uber Eats چهار جریان درآمد متفاوت دارد:

  • کمیسیون سفارشات: احتمالاً این جریان اصلی درآمد است، زیرا Uber Eats معمولاً 30٪ کمیسیون از رستوران دریافت می کند، از کل هزینه هر سفارشی که کاربران با استفاده از پلتفرم آن انجام می دهند.
  • هزینه های تحویل: هزینه تحویل دهنده به سه قسمت تقسیم می شود: هزینه دریافت، هزینه تحویل و هزینه مسافت (در هر مایل). مجموع این هزینه ها با توجه به مکان، مسافت و در دسترس بودن رانندگان متفاوت خواهد بود. و 25% از کل مبلغ را Uber Eats خواهد گرفت. علاوه بر این، برای سفارش‌های ارزان‌تر از 12 دلار، Uber Eats یک کارمزد 2 دلاری دریافت می‌کند که آن را «هزینه سفارش‌های کوچک» می‌نامند.
  • تبلیغات: برخی رستوران ها و زنجیره های غذایی – مانند مک دونالد – قراردادهای ویژه ای را برای ارائه تبلیغات انحصاری در برنامه امضا می کنند تا فروش بیشتری داشته باشند. بنابراین، این برندها با توجه به معامله، کمیسیون و کارمزد ویژه ای پرداخت خواهند کرد.
  • افزایش قیمت: Uber Eats همان الگوریتم قیمت‌گذاری پویا را اعمال می‌کند که Uber در ساعات افزایش قیمت انجام می‌دهد. این «هزینه مشغول بودن» بر اساس تقاضا، بر اساس تعداد سفارش‌هایی که در همان منطقه و در همان زمان انجام می‌شوند و در دسترس بودن شرکای تحویل محاسبه می‌شود.

جای تعجب نیست، Uber Eats در حال حاضر با Grubhub ارتباط دارد و برای رقابت با DoorDash رشد می کند.

 

بوم مدل کسب و کار Uber Eats

 

مدل کسب و کار Uber Eats - مدیران آینده

 

بخش های مشتریان در مدل کسب و کار Uber Eats

بوم مدل کسب‌ و کار Uber Eats بر اساس تراکنش‌ها و بخش‌های مشتریان مختلف است: B2B بین Uber Eats و رستوران‌ها، B2C بین Uber Eats و مشتریان نهایی، و یکی بین Uber Eats و تحویل‌دهندگان آن.

  • رستوران‌ها، می‌توانند قیمت غذاهایی را که در برنامه فهرست می‌کنند تعیین نمایند (قیمت آنها می‌تواند با غذاهایی که در رستوران آنها سرو می شود متفاوت باشد)، و برای هر سفارش به Uber Eats کمیسیون می‌پردازند.
  • مشتریان نهایی، کاربرانی هستند که می توانند یک حساب کاربری در پلتفرم Uber Eats ایجاد کنند و فقط با داشتن یک دستگاه متصل به اینترنت، غذا را از طیف وسیعی از رستوران های محلی سفارش دهند.
  • تحویل‌دهندگان، افراد مستقلی هستند که سفارش‌ها را از رستوران‌ها دریافت کرده و به مشتریان نهایی می‌رسانند. آنها اطلاعاتی در مورد تحویل های موجود، با توجه به موقعیت مکانی خود دریافت می کنند و برای هر سرویس، پولی دریافت می نمایند.

 

ارزش پیشنهادی در مدل کسب و کار Uber Eats

ارزش پیشنهادی متفاوتی برای هر بخش مشتری Uber Eats وجود دارد:

  • رستوران‌ها: رستوران‌ها می‌توانند سرویس تحویل ارائه دهند و پایگاه مشتریان خود (و تعداد سفارش) را افزایش دهند. Uber Eats یک ابزار بازاریابی و تبلیغاتی عالی برای رستوران‌هایی است که با استفاده از آن، نیازی به سرمایه‌گذاری در تیم یا سیستم تحویل ندارند.
  • مشتریان نهایی: طیف گسترده ای از رستوران های در دسترس با یک کلیک، با منوها و قیمت های به روز، اطلاعات مربوط به زمان تخمینی، و امکان پیگیری سفارش وجود دارد. علاوه بر این، از آنجایی که مشتری خودش سفارش را انجام می دهد، احتمال اشتباه کمتری نسبت به زمانی که با یک سرور از طریق تلفن صحبت می کند، وجود خواهد داشت که در همان زمان یادداشت برداری می کند. همچنین، گزینه های پرداخت بیشتری وجود دارد، بنابراین کاربر نیازی به پول نقد در دست ندارد و حتی می تواند از طریق برنامه پرداخت کند.
  • تحویل دهندگان: درست مانند اوبر، Uber Eats راهی برای افزایش درآمد ارائه می‌دهد و پیک‌ها می‌توانند مکان و زمان کار خود را انتخاب کنند، بدون اینکه مجبور باشند قراردادهای کاری پیچیده با شرکت‌ها را مرور کنند. علاوه بر این، تحویل‌دهندگان، بسته به موقعیت مکانی می‌توانند با ماشین، موتورسیکلت و حتی دوچرخه کار کنند، که فرصت‌هایی را برای بسیاری از افراد برای شروع کار ایجاد می‌کند.

 

دسترسی کامل به این محتوا برای اعضای حرفه ای و ویژه وبسایت مدیران آینده امکان پذیر می باشد.

اعضای حرفه ای و ویژه می توانند به محتوای اختصاصی تولید شده در وبسایت مدیران آینده دسترسی داشته باشند. 

برای آشنایی با خدمات مشترکین وب سایت مدیران آینده می توانید به اینجا کلیک کنید.

 

پیشنهاد برای مطالعه
نمایش نظرات
ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد
به بالا بروید