مدل کسب و کار اپل

مدل کسب و کار اپل - مدیران آینده

 

مدل کسب و کار اپل اساساً بر فروش محصولات خود و ارائه خدمات از طریق اشتراک ها متمرکز است. فروش محصولات اپل مانند آیفون، آی پد، اپل واچ و مک بوک درصد بالایی از درآمد اپل را تشکیل می دهد، در حالی که خدمات اپل شامل +Apple TV+ ،Apple Fitness+ ،Apple Music ،iCloud و Apple Arcade است که درصد کمی از درآمد آن را شامل می شوند، اما به طور متوسط 13 میلیارد دلار در هر سه ماهه درآمدزایی می کند.

 

مدل کسب و کار اپل - مدیران آینده

 

اپل از طریق مدل کسب و کار خود از مرز یک تریلیون دلار ارزش بازار عبور کرده است و به اولین شرکتی تبدیل شده که چنین دستاوردی را مدیریت می کند.

 

تاریخچه مختصری از اپل

استیو جابز و استیو وازنیاک، که از دانشگاه ترک تحصیل کرده بودند، اپل را در 1 آوریل 1976 تأسیس نمودند و از گاراژ جابز به عنوان دفتر اصلی خود استفاده کردند. هدف آنها ایجاد انقلابی در نگاه مردم به کامپیوتر بود. آنها می‌خواستند کامپیوترها را به اندازه‌ای کوچک بسازند که در خانه‌ها و دفاتر مردم جا شوند. در واقع، اولین محصول آنها، Apple 1 – یک کامپیوتر دست ساز – فقط شامل ماژول های سخت افزاری کاربردی مانند CPU ،RAM و چیپ های تصویری-متنی ابتدایی بود و ویژگی هایی مانند مانیتور، کیبورد و سایر وسیله های رابط انسانی را در بر نداشت.

در دومین محصول آنها، Apple II، اسلات های توسعه برای اتصال درایوهای فلاپی دیسک و سایر اجزا و دستگاه های رابط انسانی گنجانده شده است. این محصول دوم فروش خود را از 7.8 میلیون دلار در سال 1978 به 118 میلیون دلار در سال 1980 (زمانی که عرضه عمومی شد) افزایش داد.

چند سال بعد در سال 1983، وازنیاک شرکت را ترک کرد و جابز در سال 1985، پس از استخدام جان اسکالی از شرکت پپسی به عنوان رئیس، این کار را دنبال نمود. او پس از افزایش تنش بین خود و اسکالی که منجر به سازماندهی یک “کودتا” برای حذف اسکالی بود، برکنار شد. خلاصه اینکه این کودتا نتیجه عکس داد و به ضرر او تمام شد.

استیو جابز بلافاصله پس از خرید پیکسار از جورج لوکاس، شرکت نرم افزاری NeXT را تأسیس کرد. با این حال، جدایی او کوتاه مدت بود و در سال 1997 اپل شرکت او را خرید. این کار برای بازگرداندن او به شرکت انجام شد تا سهم بازار رو به کاهش آنها را نجات دهد. تغییراتی که او پس از بازگشت انجام داد، شرکت را از نابودی قریب الوقوع نجات داد و در سال 2007، یکی از موفق ترین محصولات خود، آیفون را روانه بازار کردند.

آنها محصولات و خدمات موفق دیگری را از آن زمان به بازار عرضه کرده اند که در سال 2018 به آنها کمک کرد تا به اولین شرکتی تبدیل شوند که از مرز یک تریلیون دلار عبور کرده است. در سال 2020، آنها با دو برابر کردن مدل کسب و کار بسیار موفقشان، ارزش بازار خود را دو برابر کردند.

 

چه کسی مالک اپل است؟

بر اساس داده‌های سهامداران سال 2021، سهامداران عمده اپل شامل شرکت‌هایی مانند The Vanguard Group (7.68%) ،BlackRock (6.47%) ،Berkshire Hathaway (5.56%) و سرمایه‌گذاران خصوصی مانند تیم کوک، مدیرعامل اپل، آرتور لوینسون، جف ویلیامز، ال گور، دیو آدامز و آندریا جونگ بودند.

 

بیانیه ماموریت اپل

“ارائه بهترین تجربه کاربری به مشتریان از طریق سخت افزار، نرم افزار و خدمات نوآورانه”

 

اپل چگونه درآمد کسب می کند؟

اپل از توانایی منحصربه‌فرد خود برای طراحی و توسعه سیستم‌های عامل، سخت‌افزار، نرم‌افزار کاربردی و خدمات خود استفاده می‌کند تا محصولات و راهکارهایی با طراحی نوآورانه، سهولت در استفاده، و یکپارچه‌سازی بی نقص به مشتریان خود ارائه دهد.

اپل با طراحی، تولید و فروش گوشی‌های هوشمند، تبلت‌ها، کامپیوتر‌های شخصی، دستگاه های الکترونیکی پوشیدنی و لوازم جانبی درآمد کسب می‌کند. محصولات اصلی آنها شامل آیفون، مک بوک، آی پد، اپل واچ، ایرپاد و اپل تی وی است. آنها همچنین با ارائه خدمات اشتراکی مانند خدمات ابری iCloud، اشتراک +Apple TV، و Apple Arcade و iTunes درآمدزایی می کنند. این شرکت اخیراً برنامه های خود را برای شروع خدمات اشتراک سخت افزاری برای محصولات خود اعلام کرده است.

علاوه بر این، اپل زمانی که کاربران محصولاتش، برای تمدید گارانتی های خود هزینه پرداخت می کنند نیز درآمد کسب می کند. آنها علاوه بر محصولات خود، لوازم جانبی و برنامه های سازگار از شرکت های ثالث را نیز می فروشند.

اپل به‌عنوان یک منبع درآمد غیرثابت، از طریق خریدهای درون‌برنامه‌ای در آیفون‌ها و فروش اپلیکیشن‌ها در اپ استور خود نیز درآمد کسب می‌کند – آنها از هر تراکنش 30 درصد برمی دارند.

بزرگترین و سودآورترین منبع درآمد آنها فروش محصولاتشان است، با این حال، خدمات اشتراک آنها بالاترین حاشیه سود ناخالص را در مقایسه با فروش محصول ایجاد می کند.

 

بوم مدل کسب و کار اپل

بیایید به بوم مدل کسب و کار اپل در زیر نگاهی بیندازیم:

 

مدل کسب و کار اپل - مدیران آینده

 

بخش های مشتریان در مدل کسب و کار اپل

بخش های مشتریان اپل شامل موارد زیر است:

  • خریداران محصول: این افراد شامل کسانی می‌شوند که محصولات را به خاطر عملکرد بالایشان خریداری می‌کنند و افرادی که بدون توجه به عملکرد آنها، از آن به عنوان ابزاری اصلی و روزمره استفاده می نمایند. بخشی از مشتریان نیز به دلیل نام تجاری آنها محصولات را خریداری می کنند.
  • مشترکین سرویس (اکثر مشترکین سرویس به عنوان خریداران محصول با هم همپوشانی دارند): این شامل مشترکین Apple Arcade – سرویس اشتراک بازی های آنها -، +Apple TV+ ،iCloud و خدمات تمدید گارانتی می شود.
  • توسعه دهندگان اپلیکیشن (و تولیدکنندگان موسیقی): هر کسی که مایل است اپلیکیشن ها و موسیقی خود را به پایگاه کاربران اپل بفروشد و از طریق اپ استور یا iTunes کسب درآمد کند.

 

ارزش پیشنهادی در مدل کسب و کار اپل

ارزش پیشنهادی اپل عبارتند از:

  • محصولات لوکس و با کیفیت (با تمرکز بر حفظ حریم خصوصی): اپل به مشتریان خود محصولاتی با دقت طراحی شده با تمرکز بر عملکرد، ثبات و حفظ حریم خصوصی ارائه می دهد، که تعداد زیادی از مشتریانش به همین دلیل با او همراه مانده اند.
  • اکوسیستمی از خدمات به هم پیوسته: مجموعه خدمات (و محصولات) اپل به خوبی با یکدیگر ادغام شده اند و به کاربران امکان استفاده بدون دردسر از محصولات و خدمات خود را می دهند.
  • دسترسی به پایگاه کاربران آیفون/آی‌پد: یکی از ثروتمندترین پایگاه‌های کاربری در جهان که مایلند بسیار بیشتر از پایگاه کاربر اندروید گوگل هزینه کنند.

 

پیشنهاد برای مطالعه

دیدگاه‌ خود را بنویسید

ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد
اسکرول به بالا