وقتی به کسب درآمد شرکتهای بازیهای ویدیویی فکر میکنیم، مانند مدل کسب و کار Riot Games که با موفقیت به کار خود ادامه می دهد، چیزی که به ذهنمان خطور میکند معمولا کنسولهایی با قیمت بیش از 400 دلار و بازیهایی با قیمتهای بیش از 60 دلار هستند. با این حال، بیشترین بازی انجام شده در جهان، League of Legends، یک بازی رایگان است که هر چقدر هم که باورنکردنی به نظر برسد، سود سالانه بیش از 1.75 میلیارد دلار را برای شرکت تضمین می کند. اما بازیای که من فقط میتوانم آن را در موبایل خود دانلود کنم و نیازی به پرداخت یک سنت هم نداشته باشم، چگونه میتواند به این شکل درآمد داشته باشد؟
تاریخچه مختصری از Riot Games
جالب ترین قسمت در مورد تاریخچه Riot Games این است که بنیانگذاران این شرکت این ایده را در دانشگاه و در نتیجه ناامیدی شخصی خود از دنیای بازی توسعه دادند. بنیانگذاران Riot Games، براندون رایز بک و مارک تریندامر زمانی با هم دوست شدند که در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در رشته بازرگانی تحصیل میکردند و بیشتر علاقهشان از این واقعیت ناشی شد که هر دو از علاقهمندان به بازیهای ویدیویی بودند.
با این حال، چیزی که بک و مریل را در حوزه بازیها آزار میداد این بود که استاندارد توسعهدهندگان اساساً این بود که به جای مقاومت کردن در برابر کسانی که قبلاً طرفدار بودند و ترجیح میدادند به بازی نسخههای بهروز شده بازیهای مورد علاقهشان ادامه دهند، بازی بعد را عرضه کنند، و کاربر فقط بازی را انجام می داد و مجبور می شد به دنبال یک جایگزین جدید برود.
بنابراین، بک و مریل تصمیم گرفتند که به جای راه اندازی گزینه های جدید در بازار، یک شرکت سازنده بازی با تمرکز بر علایق بازیکنان راه اندازی کنند که همیشه به روز رسانی ها و ویژگی های جدید را برای بازی های آنها به ارمغان می آورد. با این وجود، بنیانگذاران موافقت کردند که نمیخواهند در فروش ارتقاهایی که بازیکنان باید از طریق مهارت در بازی به آن دست یابند، اشتباه کنند. بنابراین، آنها تصمیم گرفتند که بازی از طریق امتیازات اضافی درآمدزا شود که تجربه شخصیتر را ارائه میدهد، مانند تغییر لباس و ظاهر شخصیتها.
برای شروع این سرمایه گذاری، بک و مریل همراه با خانواده های خود و سرمایه گذاران فرشته، سرمایه جمع آوری کردند و مجموعاً 1.5 میلیون دلار برای راه اندازی شرکتی که دفتر خود را در سال 2006 در سانتا مونیکا، کالیفرنیا افتتاح کرد، جمع آوری نمودند. و اولین قرارداد مهم این شرکت، Steve “Guinsoo” Feak، یکی از توسعه دهندگان اولیه DotA Allstars (پیشگام در ژانر MOBA) بود. Riot Games بازی League of Legends را به عنوان پرچمدار یک شرکت بازی های ویدیویی که ریشه در تجارت الکترونیک دارد، ایجاد کرد.
این ایده چندین دور سرمایه گذاری جدید را ایجاد کرد که منجر به مشارکت 8 میلیون دلاری شد. یکی از سرمایه گذاران هلدینگ چینی Tencent بود که بعداً توزیع کننده آن در چین شد. League of Legends به طور رسمی در سال 2009 به عنوان یک بازی رایگان راه اندازی شد تا این شرکت بتواند تنظیمات را بر اساس بازخورد بازیکنان انجام دهد.
در سال 2011، با موفقیت بازی، Tencent چهارصد میلیون دلار برای 93 درصد از سهام Riot Games پرداخت کرد. و 7 درصد باقی مانده توسط شرکت چینی در دسامبر 2015 خریداری شد که قیمت آن اعلام نشد. تا سال 2013، League of Legends در حال حاضر بیشترین بازی انجام شده بازی رایانه ای چند نفره در جهان بود. سه سال بعد، بیش از 100 میلیون بازیکن داشت. و تا می 2008، Riot Games بیش از 2500 نفر را در 24 دفتر خود در سراسر جهان استخدام کرد. بعدها، Riot Games استودیوی Hypixel را خریداری نمود، که روی آن سرمایه گذاری کرده بود تا به آنها کمک کند تا Hytale، یک بازی sandbox مبتنی بر voxel را منتشر کنند.
چه کسی مالک Riot Games است؟
Riot Games در فوریه 2011 توسط یک شرکت چند ملیتی فناوری چینی به نام Tencent به مبلغ 400 میلیون دلار خریداری شد. در حالی که ما هواتنگ مدیرعامل Tencent است، Riot Games براندون بک و مارک مریل را به عنوان مدیران شرکت و نیکوولو لوران را به عنوان مدیر عامل در اختیار دارد.
ماموریت Riot Games
“ما آرزو داریم که متمرکزترین شرکت بازی در جهان باشیم”
ارزش های Riot Games
- اولویت با تجربه بازیکن (گیمیر)
- جرات رویاپردازی
- رشد همگانی
- اجرای بی نظیر
- عطش پیشرفت در عین تواضع
Riot Games چگونه درآمد کسب می کند؟
بازیهای رایگان، درآمد خود را از طریق پرداخت های درون برنامه ای (ریزتراکنش ها) ایجاد میکنند، نوعی تجارت دیجیتال که موفقیت چشمگیری بهویژه در بازیهای موبایلی داشته است. League of Legends به طور متوسط در هر ثانیه 31 دلار یا 2.64 میلیون دلار در روز درآمد دارد. مزیت بزرگ Riot Games و League of Legends آن این است که، در حالی که اکثر بازیهای آنلاین این ریزتراکنشها را به فرمول «پرداخت برای برد» تبدیل کردهاند، League of Legends یکپارچگی بازی را حفظ کرد و فقط ویژگیهای اضافی را به آن افزود.
همانطور که در بالا ذکر شد، بیشتر ریزتراکنشهای League of Legends در مورد بهبودهای ظاهری در شخصیتها یا میانبرهایی برای باز کردن قفل شخصیتهای جدید است. به منظور دسترسی به آن، بازی دارای به اصطلاح Riot Points (یا RP) است، ارزی که برای خرید کاراکترها، رون ها و اسکین ها در League استفاده می شود.
برای داشتن یک ایده، اکثر اسکین ها در بازی چیزی بین 750 تا 975 RP قیمت دارند – که به معنای شش تا هشت دلار برای هر اسکین است. برخی از آن ها ارزان تر و برخی گران تر از آن هستند، بسته به اینکه چقدر اسکین فانتزی به نظر می رسد. و گاهی اوقات، League حتی فروش های گاه به گاه برای کمک به کاربران دارد.
علاوه بر ریزتراکنشها، League of Legends نیز یکی از پربازدیدترین بازیهای یوتیوب است، با بیش از 1.6 میلیون دنبال کننده که مجموع میلیاردها بازدید را در کانال خود دارد. و اگرچه Riot به طور رسمی تبلیغاتی را در کانال یوتیوب خود قرار نمی دهد، حامیان مالی آنها شناخته شده هستند.
علاوه بر این، Riot Games کالاها را در استریم تبلیغ میکند، حتی اگر آنها کوچک و جزئی هستند، و همچنین برخی از آیتمهای رسمی League of Legends مانند حیوانات عروسکی و مجسمهها را منتشر میکند. و در نهایت، برخی از مشارکتها نیز توجه را جلب میکنند: مانند همکاری با کوکاکولا، یک حامی قوی از ورزشهای الکترونیکی (eSports). Riot Games و Coca-Cola برای تبلیغ League در محصولات این شرکت بزرگ با یکدیگر همکاری کرده اند و این برای هر دو برند موفقیت آمیز بوده است.
بوم مدل کسب و کار Riot Games
بیایید نگاهی به بوم مدل کسب و کار Riot Games در زیر بیاندازیم:
بخش های مشتریان در مدل کسب و کار Riot Games
بخش های مشتریان Riot Games عبارتند از:
- گیمرها (معمولاً نسل Y و Z)
- تبلیغ کنندگان و حامیان مالی
ارزش پیشنهادی در مدل کسب و کار Riot Games
ارزش پیشنهادی Riot Games عبارتند از:
- بزرگترین ارزش پیشنهادی، ماموریت خود Riot Games است: ارائه بهترین تجربه به بازیکنان، به عنوان متمرکزترین شرکت بازی در سراسر جهان؛ همچنین، برای تبدیل League of Legends به یک eSports جهانی که دوام زیادی داشته باشد.
دسترسی کامل به این محتوا برای اعضای حرفه ای و ویژه وبسایت مدیران آینده امکان پذیر می باشد.
اعضای حرفه ای و ویژه می توانند به محتوای اختصاصی تولید شده در وبسایت مدیران آینده دسترسی داشته باشند.
برای آشنایی با خدمات مشترکین وب سایت مدیران آینده می توانید به اینجا کلیک کنید.