dropshipping چگونه کار می کند؟
در مدل دراپ شیپینگ، مشارکت بین یک خرده فروش آنلاین و یک تامین کننده وجود دارد. خرده فروش درخواست های سفارش را به تامینکننده ارسال میکند، که اقلام را مستقیماً برای مشتری نهایی بستهبندی و ارسال نماید، اما به نام خردهفروش. تقریباً هر محصولی را می توان دراپ شیپ کرد.
برخی از موفق ترین آنها محصولات زیبایی و سلامتی، جواهرات، محصولات حیوانات خانگی، محصولات ورزشی، محصولات دیجیتال، صنایع دستی، لوازم فنی و لوازم جانبی و غیره هستند. برای اینکه تجارت dropshipping سودآور باشد، یافتن تامین کنندگان خوب و بازاریابی برای مخاطبان مناسب مهم است. به این ترتیب، حاشیه سود از 15٪ تا 45٪ متغیر است و برای برخی از اقلام لوکس تا 100٪ می رسد.
بوم مدل کسب و کار Dropshipping
جریانهای درآمد Dropshipping: فروش محصول تنها جریان درآمدی مدل دراپ شیپینگ است.
منابع کلیدی Dropshipping: معاملات با تامین کنندگان و مجموعه فرآیندهای تجاری منابع اصلی هستند.
فعالیت های کلیدی Dropshipping: خرید از بستر آنلاین و همچنین پشتیبانی مشتری فعالیتهای کلیدی این مدل است.
شرکای کلیدی Dropshipping: تامین کننده محصول مهمترین شریک تجاری این مدل است. کیفیت این شراکت نیز تأثیر مستقیمی بر رضایت مشتری و سلامت کسب و کار دارد.
ساختار هزینه Dropshipping: بزرگترین هزینه در مدل دراپ شیپینگ، هزینه های تامین محصول از سوی تامین کننده است و به دنبال آن تبلیغات و پشتیبانی مشتری است.
چگونه یک کسب و کار دراپ شیپینگ راه اندازی کنیم؟
چهار مرحله اصلی برای شروع یک کسب و کار dropshipping وجود دارد:
- بازار خاص و محصول را انتخاب کنید. شما باید مشخص کنید که قرار است به چه کسی بفروشید، و سپس، برخی از محصولات مورد تقاضا را برای فروش آنها پیدا کنید.
- یک نام دامنه برای وب سایت انتخاب کنید. از آنجایی که فروشگاه شما آنلاین می شود، باید نام خوبی را انتخاب کنید که با جایگاه شما مطابقت داشته باشد، بنابراین مشتریان ممکن است راحت تر شما را آنلاین پیدا کنند.
- یک پلتفرم میزبانی فضای هاست را اجاره کنید. گزینه هایی برای میزبانی آنلاین فروشگاه شما وجود دارد. برخی از پلتفرمها کاملاً خودکار هستند و برخی دیگر سادهتر هستند. برای تصمیم گیری باید ویژگی های لازم را ایجاد کنید و هزینه های مربوطه را بررسی کنید.
- یک بستر نرم افزاری برای وب سایت خود انتخاب کنید. بسترهای نرم افزاری برای اتصال شما با با تامین کنندگان و خودکار کردن واردات محصولات به طور مستقیم از انبارهای آنها، بسیار اهمیت دارند.
البته، مانند هر مدل کسب و کار دیگری، دراپ شیپینگ مزایا و معایب زیادی دارد و مهم است که قبل از تصمیم گیری در مورد اینکه آیا این کار برای شما مفید است یا خیر، با آنها آشنا شوید.
مزایای مدل کسب و کار dropshipping
سرمایه گذاری با حجم کمتر
همانطور که در بالا ذکر شد، بزرگترین مزیت راه اندازی یک کسب و کار مدل دراپ شیپینگ دقیقا سرمایه گذاری با حجم کم است، زیرا نیازی به ایجاد موجودی اولیه نیست. محصولات فقط تا زمانی خریداری می شوند که فروش قبلا انجام شده باشد و هزینه آن توسط مشتری پرداخت شده باشد. بنابراین، شما می توانید کسب و کار خود را از لپ تاپ خود بسازید. و حتی زمانی که کسب و کارتان رشد می کند، احتمالاً هزینه ها همچنان پایین خواهد ماند.
آسان بودن برای شروع یک کسب و کار جدید
از آنجایی که نیازی به رسیدگی به محصولات فیزیکی ندارید و محصولات مستقیما از سمت تولید کننده برای مشتری ارسال می شود، لازم نیست انبار را مدیریت کنید، سفارشات را بسته بندی و ارسال کنید، موجودی کالا را ردیابی کنید، با عودت کالا و غیره برخورد کنید. بنابراین، نیازی به داشتن تجربه قبلی ندارید. ممکن است شروع کنید و بقیه را در ادامه یاد بگیرید.
انعطاف پذیری کسب و کار
همانطور که در بالا گفته شد، میتوانید فروشگاه خود را از طریق یک لپتاپ راهاندازی کنید – تنها چیزی که نیاز دارید یک اتصال اینترنتی است تا با تامینکنندگان و مشتریان ارتباط برقرار کنید. علاوه بر این، شما مدیر خودتان خواهید بود و می توانید قوانین خود را تعیین کنید و در راحت ترین ساعات برای خود کار کنید. همچنین، میتوانید محصولات جدید و استراتژیهای بازاریابی را هر زمان که بخواهید به راحتی آزمایش کنید. برای مثال، وقتی به تعطیلات میروید، ممکن است کل فرآیند را خودکار کنید.
انتخاب طیف گسترده ای از محصولات
شما مجبور نیستید محصولاتی را که می فروشید خریداری کنید (و انبار کنید) مگر اینکه قبلاً فروخته شده باشند. سپس، میتوانید طیف وسیعی از محصولات را ارائه دهید، زیرا میتوانید هر کالای جدیدی را بدون هزینه اضافی فهرست کنید.
سهولت برای مقیاس پذیری و توسعه
در یک فروشگاه سنتی، وقتی تعداد سفارشات بیشتر باشد، کار شما بیشتر است. اما، وقتی صحبت از dropshipping می شود، سفارشات تقریباً به طور کامل توسط تأمین کنندگان پردازش می شوند، به همین دلیل است که شما اجازه دارید تجارت خود را با کار افزایشی کمتر گسترش دهید. و هزینه ها نیز تغییر زیادی نخواهد کرد.
معایب مدل کسب و کار dropshipping
حاشیه سود پایین
هزینه های حمل و نقل
اشتباهات تامین کننده
سفارشی سازی کم
نحوه انتخاب تامین کنندگان مناسب
حتما متوجه شده اید، انتخاب عمده فروشان و/یا تولیدکنندگان خوب برای موفقیت سرمایه گذاری شما ضروری است. بنابراین، قبل از ایجاد هر گونه مشارکت، به چک لیست زیر نگاهی بیندازید:
- تامین کننده چقدر طول می کشد تا سفارش را انجام دهد و تحویل مشتری نماید؟
- سیاست تامین کننده در مورد بازپس گیری و محصولات آسیب دیده چیست؟
- آیا بیمه نامه و محافظت در برابر کلاهبرداری دارد؟
- پشتیبانی مشتری از سوی تامین کننده چگونه است؟
- منابع آنلاین آن برای خدمات بعد از فروش چگونه است؟
در نهایت، همیشه به خاطر داشته باشید که دراپ شیپرها، همانطور که در بالا گفته شد، به عنوان واسطه کار می کنند. آنها ترکیبی از محصولات را انتخاب کرده و برای مصرف کننده نهایی عرضه می کنند. بنابراین، علاوه بر انتخاب تامین کنندگان، باید اهمیت ارزیابی بازار و محصولات موجود را نیز مشخص کنید.