مدل کسب و کاری فریمیوم

مدل کسب و کاری فریمیوم - مدیران آینده
 
اگر مدل های کسب و کار اینترنتی را مطالعه می کنید، احتمالاً در مورد مدل تجاری (فریمیوم) freemium شنیده اید. اگر عبارت “freemium” را با کلمات free and premium ترکیب کرده اید، درست فکر کردید! به عبارت ساده تر، freemium یک مدل تجاری است که در آن اکثر کاربران از محصول شما به صورت رایگان استفاده می کنند و برای استفاده از بخش کمی از محصولات و خدمات شما  نیز هزینه آن را پرداخت می کنند.
 
برای اینکه به عملکرد دقیق این مدل پی ببریم بیایید نگاه دقیق تری داشته باشیم.
 
 

مدل کسب و کاری فریمیوم - مدیران آینده

 

مدل تجاری فریمیوم Freemium چیست؟

Freemium یک مدل کسب و کاری است که در آن شما یک برنامه اولیه، محصول یا خدمات را با منابع کمی، کاملاً رایگان، برای اطلاع کاربران از آن ارائه می دهید. در عین حال، شما یک طرح کامل تر، با خدمات پیشرفته تر یا ویژگی های اضافی در ازای دریافت هزینه ارائه می دهید.

 
مدل تجاری فریمیوم اغلب به عنوان “مدل کسب و کار اینترنت” شناخته می شود. به این دلیل که در وب جهانی، استفاده از استراتژی ارائه چیزی به صورت رایگان، با هزینه کم برای جذب مشتری و  رشد بالقوه در دراز مدت، متداول است.
 
هدف از این مدل این است که مصرف کنندگان را جذب کنید، لیستی از مشتریان بالقوه ایجاد کنید تا در گام بعدی آنها را متقاعد کنید که ارزش پیشنهادی قانع کننده تری نسبت به پیشنهاد رایگان اولیه دارید که ویژگی های پیشرفته آن ارزش سرمایه گذاری را دارد.
 
با این حال، مهم است که توجه داشته باشید که مدل کسب و کاری freemium روشی برای ارائه نمونه رایگان یا دوره آزمایشی رایگان به تنهایی نیست و بایستی نگاهی فراتر به آن داشته باشید. 
درواقع مدل freemium هیچگاه ارائه گزینه رایگان را متوقف نمی کند. این فقط ارزش افزوده را بین آن و نسخه برتر متمایز می کند.
 
یکی از مثالهای این مدل که بسیاری از ما بصورت روزمره از آن استفاده می کنیم، پلتفرم ذخیره سازی ابری است که فضای ذخیره سازی خاصی را در نسخه رایگان و فضای بسیار بزرگتری را در نسخه پولی ارائه می دهد.
یا بازی ها و برنامه هایی با نسخه های رایگان پر از تبلیغات، که در صورت تصمیم به پرداخت هزینه ماهانه، تبلیغات درون برنامه ای ظاهر نمی شوند.
 
عامل موفقیت بزرگ مدل کسب و کاری freemium، تغییر ارزش پیشنهادی آن از یک نسخه به نسخه دیگر است. بنابراین، ابتدا باید هر دو پیشنهاد را با دقت طراحی کرد تا هر دو محصول مطلوب باشند. ثانیاً، محاسبه نسبت بین گزینه های رایگان و پولی برای بقای کسب و کار شما ضروری است.
 
 

بوم مدل کسب و کار فریمیوم (Freemium)

بیایید نگاهی به بوم مدل کسب و کار الگوی Freemium بیندازیم.
 
 

مدل کسب و کاری فریمیوم - مدیران آینده

 

مزایای مدل تجاری فریمیوم (Freemium)

یکی از امکانات مدل freemium بازاریابی است. این امر به این دلیل است که ارائه محصول یا خدمات به صورت رایگان همیشه راهی بسیار موثر برای جذب مشتری است و علاوه بر این، این استراتژی در فضای اینترنت بسیار کارآمد است.
 
جایی که هزینه خرید بسیار کم است. در نهایت، حتی اگر کاربران رایگان پول پرداخت نکنند، این شانس که اخبار را به آشنایان خود منتقل کنند بسیار زیاد است و تبلیغات دهان به دهان گسترده ای برای شناخت محصول یا خدمت شما به راه می افتد.
 
نکته مثبت دیگر اثرات شبکه است. در این مفهوم، هرچه مردم بیشتر از یک محصول یا خدمات خاص استفاده کنند، ارزش آن بیشتر می شود. به عنوان مثال، اگر هیچ فردی برای اتصال وجود نداشته باشد، یک شبکه اجتماعی هرگز یک شبکه نخواهد بود. و ارائه چیزی رایگان یکی از ساده ترین راه ها برای ایجاد مخاطب و در نتیجه تقویت شبکه است.
 
 

ریسک های مدل کسب و کاری فریمیوم (Freemium)

یکی از مشکلات مدل freemium این است که شما باید تعداد زیادی از کاربران رایگان را بدست آورید. در مورد حجم کاربرانی که نرم افزار شما را نصب کرده اند باید بگوییم که ما در مورد میلیون ها نفر صحبت می کنیم. زیرا تعداد کسانی که پیشنهاد پولی را قبول می کنند بسیار کم است.
 
نکته دیگری که باید توجه خود را بر آن متمرکز کنید این است که ارزش خدمات شما باید به مرور برای مخاطبان شما افزایش یابد. اگر نتوانید مشتریان جدید را حفظ کنید، توسعه محصول فایده ای ندارد و به طور کلی، افراد تنها پس از مدتی استفاده، گزینه برتر را خریداری می کنند.
 
همچنین ضروری است که ساختار هزینه خود را بصورت بسیار کم حفظ کنید. از آنجا که مدل freemium مدت زیادی طول می کشد تا سودآور باشد، بنابراین درآمد شما برای هر کاربر باید بسیار بیشتر از هزینه شما برای هر کاربر باشد.
 
 

چند نمونه از مدل کسب و کاری فریمیوم (Freemium)

 
 

مدل کسب و کاری فریمیوم - مدیران آینده

 

اسکایپ (Skype)

برنامه ای که به شما امکان می دهد از طریق اینترنت تماس بگیرید بیش از 600 میلیون کاربر رایگان دارد. و بخش کوچکی از آنها پول می دهند تا بتوانند با خطوط تلفن معمولی تماس برقرار کنند. اما این “بخش کوچک” بیش از یک میلیارد درآمد دارد.
 

لینکدین (Linkedin)

این شبکه اجتماعی حرفه ای معروف بیش از 500 میلیون کاربر ثبت شده دارد که حداقل نیمی از آنها ماهانه فعال هستند. مشترکین هیچ هزینه ای نمی پردازند، اما برخی از گزینه های خدمات، مانند تبلیغات از استخدام کنندگان و شرکت ها، هزینه دارند.
 

اسپاتیفای (spotify)

سرویس پخش موسیقی نمونه ای از یک مدل موفق فریمیوم (freemium) است. این پلتفرم حدود 268 میلیون کاربر فعال دارد و از این تعداد، بیش از 130 میلیون نفر حساب های پولی هستند. یعنی تقریبا نیمی از کاربران هزینه خدمات را می پردازند!
 

اِوِرنوت (Evernote)

برنامه ای که هرچیز را که می خواهید بنویسید و به خاطر بسپارید ضبط و ذخیره می کند. زمانی فرا می رسد که شما آنقدر اطلاعات خود را درون این نرم افزار ذخیره کرده اید که با پرداخت نسخه پولی آن موافقت می کنید، بنابراین می توانید فضای بیشتری داشته باشید و همه چیزی را که قبلاً وجود داشت از دست ندهید.
 

میل چیمپ (MailChimp)

MailChimp با مدل تجاری فقط پولی شروع به کار کرد و مدتی بعد، تصمیم گرفت تا تغییری در مدل تجاری خود ایجاد کند و آن را به فریمیوم (Freemium) تغییر داد.
نتیجه: رشد اعضای پولی 150 درصد و سود شرکت 650 درصد افزایش یافت. این نرم افزار یک سرویس اتوماسیون ایمیل است که وقتی به تعداد مشخصی از ایمیل های موجود در لیست خود برسید، یا اگر می خواهید آنها را برای افراد بیشتری از حد مجاز پلن خودارسال کنید، باید پلن های پولی را خریداری کنید.
 
 

مدل کسب و کاری فریمیوم - مدیران آینده

 

مدل کسب و کار دِراپ باکس (dropbox) 

یکی از مزایایی که شرکتها، محصولات و خدمات مبتنی بر اینترنت دارند، دقیقاً امکان اجرای تستهای بازار است که شامل آزمایش با مدلهای مختلف کسب و کار است تا مشخص شود کدام یک می تواند بهترین نتیجه را ایجاد کند.
 
همانطور که مواردی مانند MailChimp وجود دارد که با مدل Premium شروع کرد و با مهاجرت به freemium بسیار خوب عمل کرد، موارد دیگری نیز وجود دارد، مانند Dropbox، که این مسیر را معکوس طی کرد و freemium را به مدل پرداخت مستقیم تبدیل کرد. امروزه Dropbox فقط یک دوره آزمایشی رایگان 30 روزه ارائه می دهد و پس از آن برای استفاده از این سرویس حتما بایستی از پلن های پولی آن استفاده کنید.
 
نکته مهم این است که مزایا و معایب هر مدل را بشناسید، آنها را به خوبی مطالعه کنید و در صورت امکان، آزمایشاتی را انجام دهید تا ببینید کدامیک برای سرویس ها و خدمات شما مناسب تر است.
 
 
پیشنهاد برای مطالعه

دیدگاه‌ خود را بنویسید

ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد
اسکرول به بالا