مدل کسب و کار گوگل یک پلتفرم چند وجهی است. چیزی که به عنوان یک شرکت جستجو شروع به کار کرد، امروزه یک غول فناوری است که پیشنهادات متعدد دارد. آیا امروز می توانید تجارت، تحصیل و سرگرمی را بدون گوگل تصور کنید؟ گوگل با ارائه این امکان که با یک کلیک ماوس، نه تنها مشاغل شهر خود، بلکه در کل جهان را پیدا کنید، کار صفحات زرد را به پایان رساند!
این موتور جستجو همچنین بازدید دانشآموزان از کتابخانههای مؤسسات آموزشی را با امکان دسترسی به مجموعهها و فایلهای پراکنده در سراسر کره زمین کاهش داد. به هر حال، هر سوالی که به ذهنمان خطور کند، در هر زمانی از روز، کافی است گوشی را برداریم و یک جستجوی سریع برای پاسخ انجام دهیم. اما گوگل از این موضوع چه سودی می برد؟ بدانید که چگونه موتور جستجو از این سرویس درآمدزایی می کند و آن را به یک ماشین میلیارد دلاری تبدیل می کند.
مدل کسب و کار گوگل چیست؟
گوگل بر اساس یک الگوی مدل کسب و کار پنهان است، به این معنی که این کاربر نیست که هزینه خدمات را پرداخت می کند.
در مورد گوگل، درآمد اصلی آن همان شرکت های ارتباطی است: رسانه های پولی. شرکت ها برای تبلیغ در موتور جستجو هزینه می پردازند و ابتدا توسط کاربرانی که مخاطبان هدف آنها را تشکیل می دهند دیده می شوند. و این یک معامله خوب برای برندها به دلیل دسترسی گسترده گوگل است که بیش از 90 درصد از کل جستجوهای انجام شده در اینترنت را پوشش می دهد و در مجموع بیش از 80 میلیارد جستجو در سال را شامل می شود.
تاریخچه مختصری از گوگل
تاریخچه گوگل به سال 1995 برمی گردد، در دانشگاه استنفورد زمانی که لری پیج قرار بود با امکانات دانشگاه آشنا شود و سرگی برین، یکی از دانشجویان فعلی، به آشکار ساختن این موقعیت منتسب شد. در ابتدای دوستی، تقریباً در مورد هیچ چیز به توافق نرسیدند. اما هر دو تعجب کردند که چگونه کل اطلاعات موجود در اینترنت توسط موتورهای جستجوی آن زمان پیدا شده است.
سپس، آنها شروع به کار بر روی نوعی فناوری کردند که در آن جستجوها بر روی لینک های پشتیبان وب سایت (تعداد صفحات دیگر لینک شده به آنها) متکی بود. آنها موتور جستجوی جدید خود را به دلیل سیستم پردازش آن “BackRub” نامیدند. چندی بعد، این نام با “گوگل” جایگزین شد، که منعکس کننده اصطلاح googol است، که به معنای عدد یک می باشد که با 100 صفر دنبال می شود.
پس از جمع آوری یک میلیون دلار از سرمایه گذاری انجام شده توسط خانواده، دوستان و سایر سرمایه گذاران، شرکت گوگل رسما متولد شد. در سالهای بعد، شرکت بهطور تصاعدی رشد کرد، مهندسان و فروشندگان را استخدام کرد و به دفتر مرکزی فعلیاش به نام «Googleplex» در کالیفرنیا نقل مکان کرد. عرضه عمومی اولیه گوگل در سال 2004، 1.66 میلیارد دلار جمع آوری کرد، بنابراین 7 میلیاردر (البته از جمله دو بنیانگذار) و 900 میلیونر دیگر از سهامداران اولیه ایجاد شد.
تا پایان سال 2011، گوگل هر روز سه میلیارد جستجو را پردازش می کرد. این شرکت نیاز به ایجاد یازده مرکز داده در سراسر کره زمین داشت که هر کدام صدها هزار سرور داشتند. امروزه گوگل به 60000 کارمند در 50 کشور مختلف برای توسعه صدها محصول که توسط میلیاردها نفر استفاده می شود متکی است.
چه کسی مالک گوگل است؟
گوگل زیرمجموعه اصلی گروه هلدینگ آلفابت است که بنیانگذاران گوگل، لری پیج و سرگی برین را به عنوان مدیران اجرایی (CEOs) دارد. در مورد گوگل، ساندار پیچای جایگزین بنیانگذاران شده است و امروزه از دسامبر 2019 سمت رئیس هیئت مدیره و مدیر اجرایی (CEO) را بر عهده دارد.
بیانیه ماموریت گوگل:
بیانیه ماموریت گوگل این است که “اطلاعات جهان را سازماندهی کند و آن را در دسترس و راهگشا قرار دهد.”
چگونه گوگل درآمد کسب می کند؟
بیش از 80 درصد از درآمد سال 2019 گوگل از طریق تبلیغات (Google Ads و YouTube Ads) به دست آمده است. اما این شرکت کسب و کارها و اکتساب های مهم دیگری نیز دارد، بیایید نگاهی بیندازیم:
تبلیغات
گوگل با چیزی به نام تبلیغات عملکردی کار می کند. این بدان معناست که تبلیغکننده تنها زمانی پرداخت میکند که کاربر اقدامی را انجام دهد، مانند کلیک کردن روی یک لینک. این لینک ها ردیابی می شوند و هزینه به ازای هر کلیک (CPC) با میانگین هزینه هر کلیک در طول مدت نمایش یک تبلیغ خاص اندازه گیری می شود.
علاوه بر این، تبلیغات برند نیز وجود دارد. در این مورد، تبلیغکنندگان هزینه به ازای هر نمایش (CPM) را پرداخت میکنند. این استراتژی زمانی به بهترین نحو کار می کند که یک برند بخواهد به مخاطبان هدف بسیار گسترده تری دست یابد تا دیده شدن برند را افزایش دهد. پنج پلتفرم تبلیغاتی وجود دارد که شامل موارد زیر است:
- Google Ads: سرویس «Adwords» یک سیستم تبلیغاتی قدیمی است. هر زمان که شخصی جستجو می کند، تبلیغات مرتبط با جستجو در بالای صفحه، قبل از اولین نتایج ظاهر می شود. هر بار که کاربر روی این تبلیغات کلیک می کند، تبلیغ کننده مبلغی را به گوگل می پردازد. مقدار به CPC بستگی دارد.
- Google Shopping: در بخش خرید، کاربران محصولات شرکت هایی را که برای تبلیغ محصولات خود در آنجا پول پرداخت کرده اند جستجو، مقایسه و خرید می کنند.
- Google AdSense: این پلتفرم زمانی استفاده میشود که وبسایتها فضاهایی را برای تبلیغات گوگل (به عنوان مثال بنر) فراهم میکنند که بر اساس جستجوی کاربران نمایش داده میشوند. تبلیغ کنندگان برای مکان، زمان و هدف انتخابی هزینه می پردازند.
- Google AdMob: طبق خود وبسایت، «AdMob با تبلیغات درونبرنامهای، بینشهای عملی، و ابزارهای قدرتمند و با کاربرد آسان که کسب و کار اپلیکیشن شما را رشد میدهد، کسب درآمد را آسان میکند». یعنی تبلیغکنندگان میتوانند روی برنامهها تبلیغ کنند و این به توسعهدهندگان اپلیکیشن کمک میکند تا از برنامههای خود درآمد کسب نمایند.
- YouTube: ممکن است دیده باشید که تبلیغات قبل از ویدیوها در یوتیوب و بسته به مدت زمان، در طول ویدیو نیز ظاهر می شود. تبلیغکنندگان برای نمایش آگهیهایشان در این فضاها، معمولاً روی محتوای مرتبط با محصول، خدمات یا مخاطبانشان، هزینه میپردازند.
گوگل پیکسل
این برند گوشی هوشمند گوگل است. هنوز هم نمایندگی زیادی در میان نقش آفرینان بازار یا در میان جریان های درآمدی گوگل ندارد، اما در حال رشد بوده است. هنگامی که Google Nest Labs را خریداری کرد، آن را با Google Home ادغام کرد. این شرکت ابزارهای فناوری برای خانه ها مانند دوربین ها، زنگ درها، سیستم های هشدار، سیستم های دود، قفل ها و ترموستات ها را توسعه می دهد.
YouTube Premium
YouTube Premium یک مدل اشتراکی است که محتوای پخش بدون آگهی را در سراسر YouTube ،YouTube Music و YouTube Gaming ارائه میکند.
Google Cloud
این مجموعه ای از خدمات رایانش ابری است که بر روی زیرساخت خود اجرا می شود و منابعی را برای اجرای برنامه های کاربردی در وب فراهم می کند. این یک مدل کسب و کار اشتراکی است که در آن شرکت ها با توجه به تعداد منابعی که استفاده می نمایند، پرداخت می کنند. 5.5 درصد از کل درآمد گوگل را تشکیل می دهد.
در نهایت، شایان ذکر است که علاوه بر این جریان های درآمدی، گوگل در خریدهای دیگری مانند Waze ،Motorola Mobility ،DoubleClick ،Looker ،Fitbit و ITA Software نیز سرمایه گذاری کرده است. و این شرکت همچنین روی فرصتهایی برای آینده سرمایهگذاری میکند که شامل Loon ،Waymo ،Wing ،Verily و Sidewalk Labs میشود که همگی با هدف نوآوریهای تکنولوژیک در نقاط مختلف کره زمین هستند.
بوم مدل کسب و کار گوگل
بیایید به بوم مدل کسب و کار گوگل در زیر نگاهی بیندازیم:
بخش های مشتریان در بوم مدل کسب و کار گوگل
بخشهای مشتریان گوگل به سه دسته تقسیم میشوند: تبلیغکنندگان، ناشران محتوا و کاربران.
- تبلیغکنندگان، شامل همه کارآفرینانی میشوند که میخواهند محصولات و خدمات را به صورت آنلاین به بازار عرضه کنند، خواه آنها مشاغل بزرگ یا کوچک، آژانسهای تبلیغاتی یا افراد باشند.
- ناشران محتوا، افراد یا شرکت هایی هستند که محتوا را برای انتشار در وب به منظور کسب درآمد از آن ایجاد می کنند، مانند وبلاگ نویسان، سایت های خبری، سایت های سرگرمی، اینفلوئنسرهای دیجیتال و غیره.
- کاربران، شامل همه کسانی هستند که گوگل را جستجو می کنند – من، شما و همه کسانی که می خواهند چیزی را در اینترنت پیدا کنند. این همان قسمتی است که گوگل را پشتیبانی می کند و دو بخش دیگر، در حقیقت بدون مخاطب دلیلی برای تبلیغات نخواهند داشت.
ارزش پیشنهادی در بوم مدل کسب و کار گوگل
گوگل برای هر یک از بخش های مشتری خود یک ارزش پیشنهادی دارد.
- برای تبلیغکنندگان، بزرگترین مزیت این است که بتوانند روی تبلیغات سرمایهگذاری کنند و بدانند که فقط برای مخاطبان خاص خود پول خرج میکنند. به این دلیل که تبلیغات گوگل بر اساس کلمات کلیدی مورد نظر کاربران است. مردم اغلب به دنبال خرید چیزی هستند. بیش از 80 درصد از خریداران امروزی قبل از خرید محصول جدید، در گوگل تحقیق می کنند. بنابراین، تبلیغات تبلیغکنندگان به افرادی که قصد خرید دارند نشان داده میشود که این امر باعث افزایش دقت تبلیغات میشود.
- برای تولیدکنندگان محتوا، ارزش پیشنهادی توانایی کسب درآمد از کارشان است. درآمدزایی از تولید محتوا ترافیک زیادی را می طلبد. گوگل این امکان را برای این تولیدکنندگان فراهم میکند که هم برای ترافیک ارگانیک و هم از طریق رسانههای پولی، فرصتها را کشف کنند.
- برای کاربران، مزیت بزرگ استفاده از بزرگترین موتور جستجوی جهان به صورت رایگان است. با گوگل، آنها به اطلاعاتی از سراسر جهان، به روشی سازمان یافته، سریع، ساده، از هر کجا (با تلفن های خود) و به ترتیب مرتبط دسترسی دارند.
دسترسی کامل به این محتوا برای اعضای حرفه ای و ویژه وبسایت مدیران آینده امکان پذیر می باشد.
اعضای حرفه ای و ویژه می توانند به محتوای اختصاصی تولید شده در وبسایت مدیران آینده دسترسی داشته باشند.
برای آشنایی با خدمات مشترکین وب سایت مدیران آینده می توانید به اینجا کلیک کنید.