یوتیوب از زمان ایجاد آن در سال 2005، با بیش از 1.5 میلیارد کاربر فعال و 300 ساعت محتوای آپلود شده در هر دقیقه، به یک پلتفرم ویدیوی آنلاین پیشتاز تبدیل شده است، بنابراین جای تعجب نیست که کسب و کارها مشتاق سرمایه گذاری در این کانال قدرتمند هستند. وقتی صحبت از پلتفرمهایی برای سازندگان ویدیو میشود، به نظر میرسد که گزینه دیگری مانند یوتیوب وجود ندارد. اما آیا واقعا اینطور است؟ بیایید مدل کسب و کار یوتیوب را با جزئیات بررسی کنیم تا آن را بهتر درک کنیم.
تاریخچه مختصری از یوتیوب
یوتیوب توسط چاد هرلی، استیو چن و جاوید کریم – سه فرد نابغه – تأسیس شد. آنها چگونه به این ایده رسیدند؟ آنها فقط میخواستند یک پلتفرم اشتراکگذاری ویدیو پیدا کنند تا ویدیوها را برای یکدیگر ارسال نمایند. وقتی نتوانستند چنین بستری را پیدا کنند، تصمیم گرفتند خودشان یک پلتفرم جدید ایجاد کنند.
اولین ویدیویی که در یوتیوب آپلود شد، «من در باغ وحش» بود که توسط سازندگان خودش منتشر شد. در سال 2005 بود که این وبسایت رسما راهاندازی شد و همچنین سالی بود که یوتیوب توانست اولین بار یک میلیون بازدید داشته باشه، با یک ویدیوی تبلیغاتی نایک که در فضای مجازی منتشر شد و رونالدینیو بازیکن مشهور فوتبال را به عنوان شخصیت اصلی نشان داد.
نقطه عطف در تاریخ یوتیوب زمانی بود که گوگل تصمیم گرفت آن را به مبلغ 1.65 میلیارد دلار بخرد. این خرید سر و صدای زیادی در رسانه ها ایجاد کرد و یوتیوب را در مسیر موفقیت قرار داد و آن را به پلتفرم اصلی برای جستجوی ویدیوها تبدیل کرد.
بیانیه ماموریت یوتیوب
«ایجاد بستری برای افراد تا شنیده شوند و دنیا را ببینند»
چگونه یوتیوب درآمد کسب می کند؟
در حال حاضر، یوتیوب یک پلتفرم قدرتمند با 2.3 میلیارد کاربر در سراسر جهان است که روزانه حدود یک میلیارد ساعت ویدیو را در این پلتفرم تماشا می کنند.
این کاربران وفادار، درآمد سالانه حدود 9 میلیارد دلار برای یوتیوب به ارمغان می آورند!
اکنون که می دانیم یوتیوب چگونه شروع به کار کرد و بیانیه ماموریت آن چیست، زمان آن رسیده است که راز اصلی آن را فاش کنیم؛ اینکه یوتیوب چگونه درآمد کسب می کند؟ از این گذشته، اجرای چنین پلتفرم بزرگی با این همه ویدیو باید هزینه زیادی داشته باشد!
منابع درآمد اصلی که در مورد آنها صحبت خواهیم کرد عبارتند از تبلیغات (بزرگترین منبع درآمد یوتیوب)، عضویت های پولی، همکاری ها و حمایت های مالی.
بیایید مدل درآمد یوتیوب را با جزئیات بیشتری مورد بحث قرار دهیم.
تبلیغات
همانطور که اشاره کردیم، تبلیغات منبع اصلی درآمد یوتیوب است. در بیانیه رسمی یوتیوب آمده است، این پلتفرم دو نوع تبلیغات را ارائه می دهد: 1) تبلیغات ویدیویی که قبل، در حین یا بعد از ویدیو ظاهر می شوند و به طور خودکار شروع به پخش می کنند، و 2) تبلیغات نمایشی که در سمت راست صفحه نمایش یا به عنوان یک بنر در پایین صفحه نمایش داده می شوند. طبق برآوردها، یوتیوب در سال 2021 حدود 21 میلیارد دلار از تبلیغات درآمد داشته است.
یوتیوب پریمیوم
یوتیوب همچنین یک عضویت پریمیوم دارد که به کاربران امکان می دهد ویدیوها را بدون تبلیغات تماشا کنند، ویدیوها را برای تماشای آفلاین دانلود کنند و به محتوای سازندگان یوتیوب دسترسی انحصاری داشته باشند. قیمت این سرویس 11.99 دلار آمریکا در ماه است و این درآمد مبتنی بر اشتراک منبع درآمد دیگری برای این پلتفرم است.
سوپر چت
یکی دیگر از راههای کسب درآمد یوتیوب این است که به کاربران این فرصت را میدهد که برای برجسته کردن پیامشان در جریان چت در طول پخش زنده، پول پرداخت کنند. این ویژگی سوپر چت نام دارد و به طرفداران این امکان را می دهد که مستقیماً از سازندگان مورد علاقه خود حمایت کنند. قیمت سوپر چت از 0.99 دلار آمریکا شروع می شود و می تواند تا 500.00 دلار در هر پیام افزایش یابد.
عضویت در کانال
مانند سوپر چت، عضویت در کانال راهی را برای طرفداران ارائه می دهد تا از سازندگان مورد علاقه خود حمایت کنند. از 0.99 دلار تا 49.99 دلار آمریکا در ماه، کاربران یوتیوب میتوانند به محتوای انحصاری دسترسی داشته باشند، ایموجی های سفارشی ایجاد کنند، نشانهای چت زنده و موارد دیگر را دریافت نمایند.
محصولات یوتیوب
برخی از سازندگان یوتیوب نیز به عنوان راه دیگری برای درآمدزایی، کالاهای مارک دار را به طرفداران خود می فروشند. این می تواند شامل هر چیزی از تیشرت و لیوان گرفته تا کلاه و قاب گوشی باشد.
بوم مدل کسب و کار یوتیوب
بخش های مشتریان در مدل کسب و کار یوتیوب
- بینندگان: افرادی که ویدیوهای یوتیوب را بدون آپلود چیزی تماشا می کنند.
- سازندگان محتوا: افرادی که ویدیوهای یوتیوب را ایجاد و آپلود می کنند.
- تبلیغکنندگان: کسب و کارها یا افرادی که تبلیغات را در یوتیوب قرار میدهند.
ارزش پیشنهادی در مدل کسب و کار یوتیوب
- بینندگان: دسترسی رایگان به طیف وسیعی از فیلم ها در مورد هر موضوعی؛
- سازندگان محتوا: بستری برای نمایش استعداد و خلاقیت، ایجاد مخاطب و کسب درآمد از تبلیغات.
- تبلیغکنندگان: از طریق محتوای ویدیویی که قبلاً با آن درگیر بودهاند، به مخاطبان مرتبط وصل می شوند.