مدل کسب و کار خان آکادمی

مدل کسب و کار خان آکادمی - مدیران آینده
 

مدل کسب و کار خان آکادمی یک سازمان آموزشی غیرانتفاعی است که به بزرگترین مدرسه جهان بدل شده که در بیش از 190 کشور در دسترس است و بیش از 50 میلیون دانش آموز از زمان تأسیس، از آن بازدید کرده اند.

مدل کسب و کار خان آکادمی - مدیران آینده

این مدرسه که توسط سلمان خان ایجاد شده است، محتوای ویدئویی و تعاملی را برای یادگیری، همه به صورت رایگان، از طریق پلتفرم آنلاین خود (وب سایت و اپلیکیشن) تولید می کند. این ویدئوها که فقط با ویدیوهای آموزشی ریاضی توسط بنیانگذار آن شروع شد، اکنون همه دروس مدرسه، برای همه پایه‌ها، از مهدکودک تا دبیرستان را پوشش می‌دهد. تجربه یادگیری در خان آکادمی بر اساس ویدیوهای آموزشی است که همگی در یوتیوب میزبانی می شوند.

علاوه بر این، وب‌سایت و اپلیکیشن شامل فعالیت‌های تکمیل کننده ویدیوها، با ابزارها و تمرین‌های دیگر برای کار کردن بیشتر است. و برای دسترسی به دانش آموزان در سراسر جهان، داوطلبان مطالب را به 28 زبان مختلف ترجمه کرده اند. حتی برخی از گروه‌های غیرانتفاعی نسخه‌های آفلاین مطالب را در مناطق روستایی با دسترسی کم به اینترنت، در آسیا، آمریکای لاتین و آفریقا توزیع نموده اند.

اما اگرچه خان آکادمی محتوای آموزشی را بدون هزینه ارائه می دهد، این مدل کسب و کار سالانه حدود یک عدد 8 رقمی درآمد ایجاد می کند. این چطور ممکن است؟

 

بوم مدل کسب و کار خان آکادمی به طور خلاصه

مدل کسب و کار خان آکادمی - مدیران آینده
  • بخش‌های مشتریان: شامل دانش‌آموزان در سرتاسر جهان است، با هدف کمک بیشتر به آنها در انواع دروس تحصیلی، از مهدکودک تا دبیرستان.
  • ارزش پیشنهادی: ارائه آموزش با کیفیت بالا به صورت رایگان، همراه با ویدئوها و مطالب تکمیلی که توسط کارشناسان توسعه یافته و به چندین زبان ترجمه شده است.
  • کانال های توزیع: کانال یوتیوب، وب سایت و اپلیکیشن.
  • ارتباط با مشتری: از طریق ارائه محتوا، در یک تجربه یادگیری غیرتجاری، آنلاین و مرتبط با توانایی افراد.
  • جریان‌های درآمدی: شامل کمک‌های مالی، عمدتاً از سوی سازمان‌های بشردوستانه.
  • منابع کلیدی: شامل کمک های مالی و بودجه، ویدئوها و سایر محتواها، کانال یوتیوب، پلتفرم آنلاین، داوطلبان و کارشناسان، و شهرت و اعتبار.
  • فعالیت های کلیدی: شامل ایجاد محتوا است که از طریق پلتفرم، محتوای آموزشی را ارائه می دهد. علاوه بر این، تعمیر و نگهداری پلتفرم، ترجمه محتوا، پشتیبانی مشتری، امور مالی، روابط عمومی و غیره نیز وجود دارد.
  • شرکای کلیدی: شامل سازمان های بشردوستانه، اهداکنندگان، کارشناسان محتوا، مترجمان و سایر داوطلبان.
  • ساختار هزینه: شامل توسعه و نگهداری پلتفرم، منابع انسانی، مدیریت شبکه و مرکز پشتیبانی.

 

خان آکادمی چگونه درآمد کسب می کند؟

همانطور که در بالا ذکر شد، خان آکادمی یک سازمان غیرانتفاعی است. بیشتر کمک‌های مالی از سوی سازمان‌های بشردوستانه انجام می‌شود و این کمک‌ها متضمن حفظ کسب ‌و کار و تمام منابع آن، از جمله حقوق هستند. برخی از اهداکنندگان عبارتند از:

  • آن دوئر
  • گوگل (2 میلیون دلار)
  • کارلوس اسلیم، از بنیاد کارلوس اسلیم در مکزیک
  • At&T (2.25 میلیون دلار)
  • بنیاد بیل و ملیندا گیتس (1.5 میلیون دلار)
  • رید هستینگز، مدیرعامل نتفلیکس
  • صندوق سرمایه گذاری NewSchools
  • بنیاد JA و کاترین آلبرتسون
  • اوراکل
  • بنیاد والت دیزنی
  • شرکت هتل های هایت

علاوه بر این، طبق تجزیه و تحلیل یوتیوب، خان آکادمی نیز سالانه بیش از 500000 دلار از کانال درآمد کسب می کند. نحوه انطباق این درآمد در یک سازمان غیرانتفاعی هنوز مشخص نیست. برای مثال مجموع درآمد این سازمان در سال 2018 از 42 میلیون دلار فراتر رفت و حقوق سلمان خان به عنوان مدیرعامل ۸۲۴۰۰۰ دلار (سالانه) بود.

 

خان آکادمی چگونه ایجاد شد؟

این ایده در سال 2004 شکل گرفت، زمانی که سلمان خان معلم پسر عمویش بود. هنگامی که سایر اقوام و دوستان نیز شروع به درخواست کمک از او برای آموزش کردند، او تصمیم گرفت کلاس های خود را از طریق ویدیوهای YouTube ارائه دهد. دو سال بعد، او تصمیم گرفت که آموزش با کیفیت بالا را به همه رایگان ارائه دهد.

با رشد سازمان، خان آکادمی به یک شرکت غیرانتفاعی تبدیل شد و شروع به جذب اهداکنندگان کرد. اولین کمک‌های مالی از طرف آن دوئر، همسر میلیاردر سرمایه‌دار جان دوئر صورت گرفت. و بعدها از طرف شرکت هایی مانند گوگل و بنیاد بیل و ملیندا گیتس دنبال شد.

وقتی خان شروع به کار کرد، ویدیوهای آموزشی همه در مورد مبحث ریاضیات بودند. اکنون، این وب سایت محتواهایی در مورد نجوم، زیست شناسی، شیمی، اقتصاد، مراقبت های بهداشتی، تاریخ، پزشکی، موسیقی و 5000 موضوع دیگر ارائه می دهد. این مطالب توسط متخصصان به منظور ارائه یک تجربه یادگیری معتبر و موثر تهیه شده است. امروزه سازمان به دو بخش تقسیم می شود:

  • خان آکادمی: پلتفرم آنلاین و رایگان برای دانش آموزان در سراسر جهان؛
  • مدرسه آزمایشگاه خان: یک مکان فیزیکی، که در سال 2014 در مانتین ویو، کالیفرنیا تأسیس شد. این یک مدرسه مستقل است که در آن همه به عنوان یک دانش آموز و یک معلم دیده می شوند.

 

چرا خان آکادمی مورد انتقاد قرار می گیرد؟

برخی از انتقادات علیه سلمان خان به دلیل عدم صلاحیت رسمی او در آموزش است. به گفته بنیانگذار آن، آکادمی هرگز شامل یک آموزش کامل نمی شود. هدف آن صرفاً تکمیل یادگیری با کمک به نیازهای فردی است. سلمان خان همچنین بیان می کند که ساختار آنلاین محتوا امکان اصلاحات سریع را فراهم می کند که این یک مزیت است:

«این یکی از ارزش‌های این فرم نسبت به یک کتاب درسی معمول است، جایی که شما بازخورد کمی دریافت می‌کنید یا هیچ بازخوردی دریافت نمی‌کنید. وقتی محتوا را منتشر می کنیم، 10000 نفر در عرض یک هفته آن را تماشا می کنند. این یک چرخه ویرایشی بسیار سریع است. ما نباید تا کتاب درسی بعدی صبر کنیم، ما می توانیم یک شبه آن را درست کنیم.»

برای کسانی که می‌خواهند درباره سلمان خان و سرمایه‌گذاری او بیشتر بدانند، او کتابی به نام The One World Schoolhouse دارد که آن را در سال 2012 منتشر کرد. این کتاب داستان خان آکادمی را روایت می‌کند و دیدگاه نویسنده را از آینده آموزش نشان می‌دهد.

مدل کسب و کار خان آکادمی - مدیران آینده

 

 

پیشنهاد برای مطالعه

دیدگاه‌ خود را بنویسید

ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد
اسکرول به بالا